När du väljer elavtal till ditt företag behöver du ta hänsyn till två viktiga faktorer, dels hur elmarknaden utvecklas, dels hur stor kontroll du vill ha. Fler faktorer som som påverkar ditt elpris är väder, råvarupriser och valutor.

Vill du ha kontroll på företagets elkostnader?

För stabilitet och förutsägbarhet rekommenderar vi något av våra elavtal med fast elpris. Har du möjlighet att välja bytesrätt som tillval ger det dig möjlighet att byta pris en gång under avtalsperioden. Se vår sida om nuläget på elmarknaden för aktuell marknadsinformation.

Vill ditt företag ha flexibilitet och följa elmarknaden?

Väljer du elavtal med rörligt elpris får företaget flexibilitet, men ett samtidigt innebär ett rörligt elpris alltid en risk för pristoppar. Priset kan ändras både snabbt och kraftigt. Därför rekommenderar vi att du håller koll på elprisets utveckling på Nord Pool Spot.
Timpris på elbörsen

 Elpriset påverkas bland annat av den hydrologiska balansen, aktuell temperatur, priser på bränslen och utsläppsrätter samt den ekonomiska konjunkturen. Därför kan ändrade förutsättningar snabbt påverka prisbilden. För aktuell prisinformation hänvisar vi till vår sida om nuläget på elmarknaden.

Elmarknad och energikällor

Våra elavtal

Här kan du som har en verksamhet med en årsförbrukning på upp till 150 000 kWh enkelt se elpriser och hitta ett elavtal som passar din verksamhet.

Just nu går det inte att boka elavtal direkt på vår webb men kontakta gärna vår kundservice så hjälper vi dig med frågor runt elavtal på telefon: 020-82 10 00 vardagar 8-16:30.

Kontakta oss

Ring oss vardagar 8-16:30 om du har frågor kring våra elavtal.

Telefon: 020-82 10 00

Vanliga frågor och svar