För dig som är aktiv och följer elmarknaden. Byt till Fast elpris när du vill. För företag med elförbrukning mindre än 150 000 kWh/år och för dig som är aktiv på elmarknaden och vill avvakta med att säkra ditt elpris.

För aktiva elkunder

Det rörliga elpriset följer prissvängningarna på den nordiska elbörsen Nord Pool, som kan svänga både kraftigt och snabbt under året och innebär såväl risker som möjligheter. Jämför med banklån och räntor.

Fördelar med rörligt elpris

  • Följer elmarknadens svängningar
  • Kostnadsfritt att när som helst byta till Fast elpris
  • Prenumerera på kostnadsfri prisbevakning

Vill du ha information om priser eller få hjälp att välja elavtal? Välkommen att ringa oss på telefon 020-82 10 00. Ha gärna senaste elfakturan till hands.


Under avtalstiden får du löpande information från vår analysavdelning så att du själv kan ta beslut om eller när du ska säkra ditt elpris. Du får också rekommendationer om lämplig bindningstid. Du kan alltid, vid månadsskiften, byta till något av våra fastprisavtal.

Kommuner med lägre energiskatt
Historik över rörligt elpris

Vad består Rörligt elpris av?

  • Vårt rörliga elpris är olika beroende på om din elmätare läses av en gång i månaden eller varje timme
  • Månadsavläsning (schablonmätning) gäller anläggningar med mätarsäkring 16-63 A om du inte aktivt väljer ett Timbaserat Rörligt elpris
  • De flesta av våra kunder har månadsavläsning av sin elmätare

MEDELSPOTPRIS PÅ ELBÖRSEN

Medelspotpris är det genomsnittliga priset på nordiska elbörsen.

  • {{avgSpotPriceItem.average}}

    öre/kWh

No data foundIngen data att visa

Bevaka rörligt elpris - prenumerera här

Vi bevakar elbörsen åt dig kostnadsfritt. Välj om du vill ha löpande information om börsprisets utveckling, eller ange en prisnivå som vi ska bevaka åt dig. Du kan bevaka flera elområden samtidigt.
Prenumerera på Prisbevakning

Timmätning

Rörligt elpris för timmätta anläggningar är det timvisa spotpriset med tillägg för avgifter till Nord Pool Spot och Svenska Kraftnät. På Nord Pool Spot sätts det spotpriset utifrån tillgång och efterfrågan, varje timme, årets alla dagar.
Läs mer om timmätning

Månadsavläsning

Vårt rörliga elpris till anläggningar med månadsavläsning är kopplat till spotpriset på den nordiska elbörsen Nord Pool Spot. Du betalar vårt inköpspris, vårt påslag, kostnad för elcertifikat, energiskatt och moms samt en förbrukningsbaserad årsavgift. Alla avgifter, utom årsavgiften, är i öre/kWh. För närvarande är vårt påslag 1,8 öre/kWh. Årsavgiften baseras på årsförbrukningen för anläggningen. Alla priser är exklusive moms.

Vårt inköpspris bildas av det timvisa spotpriset sammanvägt med våra kunders förbrukning timme för timme, samt avgifter till Nord Pool Spot och Svenska kraftnät. Månadens rörliga elpris sätts först efter att månaden har avslutats, eftersom det är först då spotpriset är känt för samtliga timmar och dagar i månaden. Detsamma gäller för kostnaden för elcertifikat, som grundas på Vattenfalls inköpskostnad och kostnad för hantering av kvotplikt avseende elcertifikat. Du kan läsa mer om inköpspris och kostnad för elcertifikat i avtalsvillkoren.

Kontakta oss

Ring oss vardagar 8-16:30 om du har frågor kring våra elavtal.

Telefon: 020-82 10 00

Vanliga frågor och svar