Hjälp att hitta rätt elavtal?

Här kan du som har en verksamhet med en årsförbrukning på över 300 000 kWh enkelt hitta ett elavtal som passar din verksamhet. Ring oss på 020-54 00 00 eller fyll i formuläret längre ner på sidan så kontaktar vi dig.

MixPortfölj

Det fria valet

När du tecknar MixPortfölj väljer du avtalslängd och hur stor andel av din årsförbrukning du vill ha som Fast respektive Rörligt elpris. MixPortfölj fungerar som ett bolån, där du binder delar av lånet och har rörlig ränta för en del.

 • Du sprider riskerna
 • Bestäm själv fördelningen av fast respektive rörligt elpris
 • Få regelbunden information om marknadsläget

Passar dig som vill ha en skräddarsydd mix av Fast och Rörligt elpris

Portfölj Hållbar

Ett bra val – både för klimatet och för plånboken

Med Portfölj Hållbar får du en kombination av rörligt och fast pris och din el räknas ihop med alla andra kunder som har samma elavtal. Det gör att vi kan upphandla elen som om din förbrukning vore mycket högre. Portfölj Hållbar innebär samtidigt att du bidrar till en fossilfri framtid. Elen du köper är nämligen 100 procent miljövarudeklarerad från vattenkraft.

 • Kombinerar rörligt och fast pris vilket resulterar i ett stabilare elpris än spot
 • 100 % miljövarudeklarerad el
 • Våra experter sköter upphandlingen av el så att du kan fokusera på annat

Passar dig som vill ha ett extra klimatsmart elavtal

Prissäkrad BörsEl

Ett stabilt och säkert val

Med Prissäkrad BörsEl låter du oss prissäkra företagets elbehov, du kan lugnt fokusera på din kärnverksamhet. Inköpen av el som avser en period på 12 månader, gör vi varje vardag under 3 månader, antingen under mars, april och maj eller under juni, juli och augusti. Elpriset du får är ett medelpris av alla inköpen och blir ett fastpris för 1 år.

 • Undvik risken att binda elpriset vid fel tillfälle
 • Priset följer elmarknaden men jämnar ut svängningarna
 • Samma pris under ett helt år - lätt att budgetera

Passar dig som vill ha det tryggt, enkelt och samtidigt ett pris som följer elmarknaden

Fast elpris

Tryggt och säkert

Ett fast elpris ger dig samma pris per kilowattimme oavsett vad som händer på elmarknaden. Avtalet passar dig som inte vill engagera dig mer än nödvändigt och som tycker att trygghet är viktigast.

 • Ta kontroll över framtida elkostnader
 • Personlig rådgivning i god till innan du ska välja nytt elavtal
 • Elmarknadens svängningar påverkar inte ditt elpris

Passar dig som vill fokusera på annat än elpriset och marknadens svängningar

Rörligt elpris

Flexibelt

Under vintersäsongerna kan du skydda dig mot pristoppar genom att komplettera med en Vintersäkring. Under den kalla perioden har du då ett Fast elpris som sedan återgår till Rörligt elpris den 1 april.

 • Följer elmarknadens svängningar
 • Kostnadsfritt att när som helst byta till Fast elpris
 • Marknadsinformation till din e-postadress

Passar dig som aktivt följer elmarknaden

Låt oss kontakta dig

Hantering av personuppgifter

Vattenfall AB Försäljning behandlar personuppgifter som lämnas för att kunna administrera ditt konto och tillhandahålla begärda produkter och tjänster. För att möjliggöra detta kommer uppgifterna att behandlas av Vattenfall. Genom att lämna dina kontaktuppgifter här kan du även komma att nås av erbjudanden och information från Vattenfall AB Försäljning. Denna behandling har Vattenfalls berättigade intresse som grund. Uppgifter som samlas in sparas enbart så länge det är relevant. Vill du och din organisation inte längre ta del av erbjudanden och information enligt ovan, se vår sekretesspolicy. För mer information om hur Vattenfall behandlar personuppgifter och hur man kan åberopa sina rättigheter enligt gällande dataskyddslagstiftning, www.vattenfall.se/personuppgifter/.

Dataskyddsombud för Vattenfall AB kan nås via e-post på dpo.nordics@vattenfall.com eller telefon 08-739 50 00. Frågor rörande Vattenfallkoncernens personuppgiftsbehandling kan ställas till vårt dataskyddsombud eller via det allmänna kontaktformuläret på webbplatsen.

Övriga tjänster

Kontakta oss

Vi hjälper dig så att du får ett avtal som bäst passar dina behov.

Ring oss vardagar 8.00-16.00.
Telefon: 020-54 00 00
Skicka e-post till våra rådgivare

Vanliga frågor och svar

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja