Dags att förnya eller ändra verksamhetens elavtal?

Har du nyligen fått ett utskick om att det är dags att förnya ditt elavtal? Eller vill du ändra från rörligt elpris till fast pris? Båda delar kan du enkelt lösa genom att logga in på Mina sidor.

Vill du förnya ditt elavtal?

Har du ett fastprisavtal idag och nyligen fått ett utskick om att det är dags att förnya det? Logga in på Mina sidor och gör ditt val direkt eller läs mer om hur det fungerar och vilket avtal som passar verksamheten bäst just nu.

Hos oss får du mer än ett bra elavtal

  • El från Sveriges största producent av fossilfri energi
  • Förmånliga kunderbjudanden
  • Vi hjälper dig gärna att välja rätt elavtal

Förnya avtalet på Mina sidor

Vill du byta elavtal?

Har verksamhetens behov förändrats eller har du kanske ett rörligt avtal och vill byta till fast elpris? Logga in på Mina sidor och gör ditt byte direkt eller läs mer om hur det fungerar och vilket avtal som passar verksamheten bäst just nu.

Hos oss kan du vara fossilfri och orosfri samtidigt

  • Fastprisavtal ger dig trygghet och kontroll
  • Sänk kostnaden genom att blir mer aktiv gällande ditt elavtal
  • Vi hjälper dig gärna att välja rätt avtal

Ändra elavtalet på Mina sidor

Så här funkar det att förnya elavtalet

Först får du information om att det snart är dags att förnya elavtalet. Några veckor efter det, cirka 60 dagar innan avtalet går ut, får du mer information om vilka avtal som är aktuella. Utskicken kommer till den postadress vi har registrerat på din verksamhet, har du nyligen bytt behöver du meddela oss det.

Du kan antingen förnya ditt befintliga avtal men till dagens priser eller teckna ett annat avtal som passar verksamhetens behov bättre. Du förnyar enkelt elavtalet på Mina sidor. Du kan även ringa kundservice, mejla eller kryssa i svarskortet du fått. Notera också sista svarsdatum. Det är lätt att tro att man har fram till avtalsperiodens slut på sig att svara men det stämmer inte.

Gör du inget aktivt val, eller säger upp avtalet innan uppsägningstidens utgång, förlängs avtalet automatiskt till den avtalsform, det pris och de villkor som presenterats i informationen du fått från oss. Den nya bindningstiden kan maximalt bli ett år.

Förnya avtalet på Mina sidor

Så enkelt byter du elavtal

Har du ett elavtal med rörligt pris eller timpris kan du enkelt byta elavtal på Mina sidor. Logga in och följ instruktionerna eller kontakta kundservice så hjälper vi dig.

  1. Kontrollera vilket datum du tidigast kan byta avtal, det ser du när du loggar in på Mina sidor. På Mina sidor ser du också aktuella priser för alla våra elavtal.
  2. Du kommer att få en avtalsbekräftelse både på Mina sidor och per post, vi rekommenderar att du sparar den.
  3. Väljer du att byta till ett elavtal med fast pris startar det nästa månadsskifte. Väljer du att byta till eller från timpris eller rörligt pris startar det redan nästa dag.

Ändra elavtal på Mina sidor

Fast eller rörligt elpris?

Vill du känna dig trygg och ha kontroll på verksamhetens elkostnader under en längre period rekommenderar vi att du väljer ett fastprisavtal. Ett elavtal med rörligt elpris kan vara bra för dig som aktivt följer elmarknadens utveckling. Det innebär alltid en risk att välja ett rörligt elpris, då priset kan ändras både fort och kraftigt. Därför rekommenderar vi att du håller koll på elprisets utveckling. Har du möjlighet att styra förbrukningen till timmar med längre elpris kan timpris vara ett bra val.

Rörligt elpris eller timpris har ingen bindningstid och du kan när som helst byta till ett fast elpris med start nästa månadsskifte. Är du osäker på om timpris passar verksamheten går det att prova och sedan enkelt ändra till rörligt elpris med månadspris med start nästa dag eller till Fast elpris vid nästa månadsskifte. Du ändrar enkelt själv genom att logga in på Mina sidor.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja