Fjärrkyla

Fjärrkyla är ett kostnadseffektivt och miljöriktigt alternativ för att ge svalka på kontoret eller kyla till bland annat företagets tillverkningsprocesser.

 

Kontakta oss vid intresse

Så fungerar fjärrkyla

Fjärrkyla fungerar som fjärrvärme, men istället för att vattnet är varmt är det kallt och sprider kyla. Kallt vatten (+6 grader) transporteras till fastigheten via rör i marken, där en värmeväxlare överför kylan till husets eget kylsystem.

Användning av fjärrkyla bidrar till att minska din energiförbrukning. Du sparar även utrymme och slipper buller och skakningar från en lokal kylmaskin.

Fjärrkyla blir allt hetare i framtidens smarta städer

En god investering

Det finns flera ekonomiska fördelar med att välja fjärrkyla. Du gör en långsiktig investering och slipper sedan en rad små återkommande utgifter. Drifts- och underhållskostnaderna dras ner eftersom du inte behöver ha flera egna kylmaskiner. Och till skillnad från att ha egna maskiner för kyla, så är risken för haverier mycket låg eftersom vi har god flexibilitet i vår produktion.​ Dessutom betalar du bara för den energi du förbrukar.

Plustjänster för fjärrkyla

Med hjälp av våra plustjänster kan du få ut ännu mer av din kyla, anpassat efter dina behov. Vi erbjuder flera olika tjänster, allt från service till statistik och energieffektivisering.

Se våra plustjänster

Här levererar vi fjärrkyla

I dag kan vi leverera fjärrkyla i Uppsala, och i vissa fall även på andra orter. Kontakta oss gärna för en diskussion.

Kontakta oss vid intresse
Sälj- och företagskundansvarig
Fjärrkyla är en hållbar och miljövänlig investering för framtiden