Ett elavtal med timpris följer timpriset på elbörsen och kan variera kraftigt över dygnet. Du betalar för den el verksamheten använder varje timme, till det pris som gäller just den timmen. Timpris passar verksamheter som har möjlighet att styra elförbrukningen till tider på dygnet då elpriset är som lägst, eller att din verksamhet redan har jämn förbrukning över dygnet eller högre förbrukning på tider när priserna är lägre.

  • Möjlighet att påverka verksamhetens elkostnad
  • Ger kontroll på elförbrukningen
  • Ingen bindningstid

 

Timpris

Så fungerar Timpris

Med Timpris betalar du för den el verksamheten använder varje timme, till det pris som gäller just den timmen. Med andra ord betalar du för det exakta förbrukningsmönstret. Verksamheten har större möjlighet att påverka elkostnaden till skillnad från avtal med Rörligt elpris som baseras på en månatlig schablon. Du betalar exakt så som förbrukningen sett ut under månaden, till det pris som gällde vid den timme då elen förbrukades.

Är du kund hos oss kan du följa din förbrukning på Mina sidor.

Se aktuella timpriser här

För dig som är kund

Vi håller koll på elpriserna åt dig. Se till att vi har rätt e-postadress till ditt företag och att du kryssat i att du vill ha nyhetsbrev från oss. Det gör du under Mina inställningar på Mina sidor. Då får du marknadsinformation varje månad, så kan du själv ta beslut om eller när du ska binda ditt elpris. Du kan när som helst välja att byta till något av våra fastprisavtal, som då börjar gälla nästa månadsskifte. Om Timpris inte var rätt val för din verksamhet kan du enkelt byta tillbaka till ett vanligt rörligt elpris igen, med start nästa dag. Du ändrar elavtal på Mina sidor.

Vilka verksamheter passar timpris för?

Timpris är bra för dem som har möjlighet att styra din förbrukning till olika timmar på dygnet. Har du en verksamhet där du kan styra till exempel uppvärmning och produktion till timmar på dygnet då elpriset är lägre, kan Timpris vara rätt val.

Det kan också passa din verksamhet bra om elförbrukningen är jämnt fördelad över dygnet, eller att ni normalt använder mest el de timmar på dygnet då elpriserna är som lägst.

Ett elavtal med timpris ger kontroll på verksamhetens elkostnader, förutsatt att du aktivt följer timpriserna på elbörsen Nord Pool. Om verksamheten har hög elanvändning just under dyra timmar på dygnet och liten möjlighet att styra elförbrukningen, finns risk att elkostnaderna istället ökar. Då kan det vara en bättre idé att ha ett vanligt rörligt avtal eller fastprisavtal.

Priser och avgifter

Timpris baseras på verksamhetens elanvändning varje timme, till det slutliga elpris som gäller för den timmen. Slutligt elpris består av det rörliga timpriset på Nord Pool, rörliga avgifter för handel med el, fast elcertifikatsavgift och fast påslag. Årsavgift tillkommer. Timpriserna på Nord Pool Spot finns på vattenfall.se/timspotpris.

Vid fakturering av Timpris visas slutligt elpris uppdelat på el, elcertifikatsavgift och påslag. Priset för el visas som ditt snittpris för faktureringsperiodens samtliga timmar, inklusive avgifter för handel med el för respektive månad. Din verksamhets timvärden kan du följa på Mina sidor.

Våra elavtal

Här kan du som har en verksamhet med en årsförbrukning på upp till 300 000 kWh enkelt se elpriser och hitta ett elavtal som passar din verksamhet.

Teckna elavtal


Timpris på elbörsen

Se hur timpriset på den nordiska elbörsen, Nord Pool Spot, ser ut just nu och i morgon. Morgondagens timpriser publiceras ungefär kl 14.15 varje dag. Du kan även se historik från och med 2009.

Timpriset på Nord Pool Spot omfattar inte kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms och elnätskostnader. Välj ditt elområde och gör önskade inställningar nedan. Vill du se morgondagens priser, Välj period: "En vecka framåt (per timme)". På helger och röda dagar visas preliminära priser, de priserna uppdateras nästkommande vardag.

error_messages.NO_DATA_TO_SHOW
error_messages.NO_FUTURE_DATA_TO_SHOW
Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja