Vårt erbjudande

Fjärrvärme har ända från början varit en drivande kraft för att ta vara på energiresurser och för minskade utsläpp. SamEnergi innebär ytterligare ett steg i den riktningen. Vårt erbjudande till dig är att bli en partner med oss på Vattenfall, för att tillsammans återvinna den överskottsvärme som idag går till spillo. Vi erbjuder flera olika partnerskapsformer anpassade efter dina behov. 

Kontakta oss vid intresse

Låt värmen bli en inkomstkälla

  • Lönsamt. Bli partner till oss och omvandla din överskottsvärme till en inkomstkälla
  • Klimatsmart. Nå era hållbarhetsmål och bidra till en redan befintlig cirkulär infrastruktur
  • Smidigt. Som en av Europas största producenter av värme och el kan Vattenfall guida dig genom hela processen

Så gör vi dig till energipartner

Här förklarar vi några av stegen från en första kontakt till att systemet har tagits i drift. 

Efter att du har gjort en intresseanmälan och diskuterat den med våra medarbetare, gör Vattenfall en kostnadsfri uppskattning av din tillgängliga överskottsvärme, samt undersöker vad som behövs för en anslutning till fjärrvärmenätet.

Vattenfall ger ett erbjudande om att köpa din överskottsvärme. Erbjudandet innehåller en uppskattning av dina intäkter, din klimatnytta samt ett förslag till produktval och tillhörande Vattenfalltjänster inklusive avgift.

Vi hjälper till att uppskatta ditt behov av investering och kostnader. Därefter inleds en systemupphandling, med start i ett förfrågningsunderlag. Våra medarbetare ger hela tiden stöd i processen.

Den produktionsanläggning du investerat i byggs och testas. Vid inkoppling lägger Vattenfall de rör som ansluter anläggningen till fjärrvärmenätet.

Du är igång som värmeleverantör och bidrar till ett mer hållbart samhälle via SamEnergi.

Flexibelt partnerskap

Med SamEnergi kan vi erbjuda anpassade avtal för att köpa din överskottsvärme. Det vanligaste är ett SpotVärme-avtal. Då ersätter vi dig för varje besparad MWh dygnet runt där det aktuella priset uppdateras varje heltimme. Ta kontakt med oss för att se vilken lösning som passar din verksamhet bäst.

Se aktuella priser

Kundreferenser

Så ska alger värma tusentals lägenheter i Gustavsberg

Läs om hur AstaReal tar ytterligare steg i sitt hållbarhetsarbete. Överskottsvärmen från företagets algodling ska fångas upp och pumpas in i Gustavsbergs fjärrvärmenät. 

Kobia i Tyresö laddar för värmeåtervinning

Bagerigrossisten Kobia letar ständigt efter nya sätt att förbättra sitt miljöarbete. Genom att fånga in och sälja sin överskottsvärme minskar de sitt klimatavtryck rejält. ”Det blir en win-win”, säger Marcus Sjöström, teknisk chef.

Piloten gjorde det självklart att frysvärmen ska återbrukas

2017 blev Dagabs livsmedelslager i Jordbro först ut som pilot i Vattenfalls värmeåtervinningsverksamhet SamEnergi.