Våra kunder och projekt

Vi jobbar med över 100 kunder i en mängd olika branscher. Det gäller elintensiva verksamheter som verkar inom bland annat processindustrin, tillverkande industri, datacenter eller tung transport. Oavsett om de behöver hjälp med investeringar, högspänningskompetens eller vill minska risker kopplat till elinfrastruktur kan vi hjälpa till. Läs mer om varför våra kunder valde Power-as-a-Service.

Våra kunder berättar

Ovako rundstång

Ovako får förutsägbar månadskostnad med pålitlig elkraftspartner

Ovako tillverkar rent, högkvalitativt specialstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Färdig Elanläggning får Ovako tillgång till en kundanpassad och flexibel elanläggning.

Hjulsbro Steel

Hjulsbro Steel fokuserar på hållbar utveckling tillsammans med Vattenfall

Hjulsbro Steel har en gedigen erfarenhet av att tillverka spännlinor. Sedan 2009 har de samarbetat med Vattenfall och deras tjänst Färdig Elanläggning, ett samarbete som stöttar Hjulsbro Steels produktionsverksamhet genom att säkerställa en stabil och förutsägbar elkraft.

Svensk Glasåtervinnings anläggning i Hammar vid norra Vättern.

Färdig Elanläggning skapar trygghet för Svensk Glasåtervinning

Svensk Glasåtervinning återvinner omkring 90 procent av alla glasförpackningar i Sverige. För att möta det växande behovet av en driftsäker elanläggning har Svensk Glasåtervinning valt Vattenfalls funktionslösningen Färdig Elanläggning.

På Arla Plast producerar man plastskivor.

Lyckat samarbete med Arla Plast grundat i lokal närvaro

Arla Plast är en ledande tillverkare, leverantör och återförsäljare av plastskivor som sedan många år förlitar sig på Vattenfalls tjänst Färdig Elanläggning för förvaltning och underhåll av sin högspänningsanläggning

Corem fasadskylt

Power-as-a-Service bidrar till Corems hållbarhetsambitioner

Corem Property Group driver och förvaltar fastigheter över hela mellersta och södra Sverige. För att kunna täcka behovet av en leverantör som kan leverera till hela landet har Corem inlett ett samarbete med Vattenfall som en heltäckande leverantör av laddinfrastruktur.

En man hjälm står bredvid en stor elektrisk panel och övervakar dess drift och underhåll.

Hasopor bedriver cirkulär produktion med elkraft som tjänst

Hasopor är tillsammans med sitt finska systerföretag Europas största tillverkare av skumglas. Verksamheten kräver en väl fungerande elförsörjning, något som gjort att man valt att dra nytta av Vattenfalls tjänst Färdig elanläggning.

En kvinna med munskydd står i labbet.

AstaReal säkrar produktionen med Färdig Elanläggning

AstaReal Groups producerar naturligt Astaxanthin, genom algodlingar i utanför Stockholm. Då odlingsprocessen är känslig för avbrott i produktionen har AstaReal valt Vattenfalls tjänst Färdig elanläggning för att säkerställa elanläggningens funktion och förhindra driftstopp.

Datacenter med  serverdatorer

Kvalitetssäkrad el med Färdig Elanläggning ett finansiellt beslut för EcoDataCenter

Som världens första klimatpositiva datacenter är EcoDataCenter i Falun väl positionerat för framtiden. För att säkerställa en pålitlig elleverans till verksamheten valde EcoDataCenter Vattenfalls tjänst Power-as-a-Service.

Stromma kanalbåtar

Stromma och Vattenfall satsar på eldrivna sightseeingbåtar i Amsterdam

I Amsterdam samarbetar Stromma Group med Vattenfall med målet att elektrifiera alla sightseeingbåtar till år 2025, vilket erbjuder en tyst och utsläppsfri upplevelse för stadens besökare. Vattenfall bidrar genom tjänsten Power-as-a-Service bidrar med att installera och underhålla laddinfrastruktur, som är avgörande för båtarnas gröna eldrift.

Arholma mikronät

Mikronät på Arholma visar framtidens energilösningar

På ön Arholma i Stockholms skärgård genomför Vattenfall ett unikt pilotprojekt som utnyttjar mikronät och innovativ teknik för att trygga elförsörjningen för öns boende. Genom att integrera solpaneler, batterilager och smart styrning, strävar projektet inte bara efter att säkra en effektiv elförsörjning, utan även att skapa insikter för framtidens hållbara energisystem.

Batterilager i Uppsala

Innovativ batteripark möter kapacitetsutmaningen i Uppsala

Uppsala har länge stått inför en växande utmaning med kapacitetsbrist i elnätet i kommunen. För att åtgärda problematiken gick elnätsleverantören Vattenfall Eldistribution AB under 2020 samman med Vattenfall Elanläggningar AB i ett lyckat forskningsprojekt för att driftsätta den dittills största batteriparken i Sverige.

Kvinnlig anställd inne i Uppsala kraftvärmeverk i Sverige

Webinar: Hur möter din högspänning framtida elbehov?

Varför bör ett företag outsourca sin högspänning? Anmäl dig till vårt webinar. Möt Johan Tieva, affärsutvecklare på Vattenfall, som berättar om hur vi hjälper våra kunder med Power-as-a-Service.

Vill du veta mer?

Vad kan vi hjälpa dig med?

Kontakta oss för mer information eller för att boka in en första kostnadsfri konsultation.

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev samlar vi de senaste nyheterna inom om högspänning, batterilager och elektrifierade transporter.

Börja prenumerera
Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja