Hantering av personuppgifter

För att du ska kunna få bästa möjliga service av oss så behöver vi hantera dina personuppgifter. Vi samlar bara in dina personuppgifter när det finns lagligt stöd i dataskyddsförordningen (GDPR). Vanliga anledningar till att vi hanterar dina personuppgifter kan t.ex. vara i syfte att utföra en tjänst som du har begärt eller som del av relationen med dig som kund.

För dig som är elhandelskund hos Vattenfall AB kan personuppgifter användas för marknadsföring av våra tjänster och produkter. Vill du inte ta del av marknadsföring från oss kan du närsomhelst markera detta här på Mina sidor alternativt kontakta vår kundservice på 020–82 00 00. Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har enligt gällande dataskyddslagstiftning hittar du som elhandelskund på www.vattenfall.se/personuppgifter/.

För dig som är fjärrvärmekund hos Vattenfall kan personuppgifter komma att användas för att ge dig erbjudanden – från oss eller från våra samarbetspartners. Behandlingen har Vattenfalls berättigade intresse som grund. Personuppgifterna sparas i 18 månader.

För dig som är elnätskund hos Vattenfall Eldistribution AB så används inte personuppgifter till marknadsföring. Om du är elnätskund finns informationen på www.vattenfalleldistribution.se/personuppgifter/.

Du kan nå vårt dataskyddsombud på dpo.nordics@vattenfall.com eller 08–739 50 00. Frågor som rör personuppgiftsbehandling kan du ställa till dataskyddsombudet eller via det allmänna kontaktformuläret på vår webb.