Fakta om elbilar

Elbilsmarknaden ökar och kanske funderar du just nu på att skaffa en elbil eller hybrid. I de mål som satts av EU, är elbilar och laddning av elbilen är en fråga som ligger högt på listan. Vår vision är att en miljon bilar kör på el år 2030.

Laddning av elbil

Idag finns det tillgång till mer än 24 000 publika InCharge laddpunkter runt om i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna. Har du frågor kring laddning av din elbil så kanske du hittar svaret på sidan med vanliga frågor och svar eller läs mer på InCharge. Där kan du som BRF, privatperson eller företag få mer information och hitta mer fakta om elbilar.

Var kan jag ladda min elbil?

Antalet publika laddstationer, med snabbladdare eller destinationsladdare, ökar hela tiden. I appen InCharge finns allt du behöver för din laddning, till exempel var du hittar närmaste laddstation och vad det kostar och om den är ledig.

Vad kostar det att ladda elbilen?

Pris för laddning varierar. När du laddar på väg så sätts priset av den som ansvarar för laddaren. Aktuella priser för laddning ser du i appen InCharge.
Läs mer om vad det kostar att ladda en elbil

Hur långt kan man köra på en laddning?

Elbilar har mycket olika räckvidd. Skillnaden ligger i batteriet: hur mycket energi batteriet kan lagra kontra bilens energiförbrukning. Men det är inte så enkelt att säga att det finns en tydlig koppling mellan batteriets storlek och elbilens räckvidd, eftersom det finns så många faktorer som spelar in.

Kan jag ladda elbilen i ett vanligt eluttag?

Att ladda elbilen i eluttaget i hemmet kan medföra risker och nackdelar. Det kan vara brandfarligt, det tar längre tid och är ett sämre val ekonomiskt.
Läs mer om laddning av elbil

Genom att installera en laddbox får du en säker och effektiv laddstation som kan ladda din elbil upp till tio gånger snabbare än genom ett vanligt eluttag och du får fler möjligheter att ladda smart och ekonomiskt med hjälp av till exempel lastbalansering och schemalagd laddning.

Kontakta InCharge kundservice

Du kan ringa vår kundservice vardagar 9.00-17.00 om du vill ha mer information om våra laddtjänster.
Telefon: 020-52 62 00

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja