Fakta om elbilar

Vår vision är att en miljon bilar kör på el år 2030.

Elbilsmarknaden ökar och kanske funderar du just nu på att skaffa en elbil eller hybrid. I de mål som satts av EU, är elbilar och laddning av elbilen är en fråga som ligger högt på listan. Det är läge att börja planera för framtiden och hur du ska få ihop din elbilsvardag på bästa sätt. Nästa fråga blir då kanske hur ska du ladda där du bor, där du jobbar eller när du är på väg på semester eller till affären.

Laddning av elbil

Idag finns det tillgång till mer än 24 000 publika InCharge laddpunkter runt om i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna. Har du frågor kring laddning av din elbil så kanske du hittar svaret på sidan med vanliga frågor och svar eller läs mer på InCharge. Där kan du som BRF, privatperson eller företag få mer information och hitta mer fakta om elbilar.

Hur långt kan man köra på en laddning?

Elbilar har mycket olika räckvidd. Skillnaden ligger i batteriet: hur mycket energi batteriet kan lagra kontra bilens energiförbrukning. Men det är inte så enkelt att säga att det finns en tydlig koppling mellan batteriets storlek och elbilens räckvidd, eftersom det finns så många faktorer som spelar in.

Kan jag ladda elbilen i ett vanligt eluttag?

Att ladda elbilen i eluttaget i hemmet kan medföra risker och nackdelar. Det kan vara brandfarligt, det tar längre tid och är ett sämre val ekonomiskt.
Läs mer om laddning av elbil.

Genom att installera en laddbox får du en säker och effektiv laddstation som kan ladda din elbil upp till tio gånger snabbare än genom ett vanligt eluttag och du får fler möjligheter att ladda smart och ekonomiskt med hjälp av till exempel lastbalansering och schemalagd. laddning.

Var kan jag ladda min elbil?

Antalet publika laddstationer, med snabbladdare eller destinationsladdare, ökar hela tiden. I appen InCharge finns allt du behöver för din laddning. Ladda ner appen för att hitta närmaste laddstation och se priser och tillgänglighet.

Vad kostar det att ladda elbilen?

Pris för laddning varierar. Om du inte har ett fast elavtal hos din aktuella leverantör så varierar strömpriset. När du laddar på väg så sätts priset av den som ansvarar för laddaren. Aktuella priser för laddning ser du i appen InCharge.
Läs mer om vad det kostar att ladda en elbil.

Kontakta InCharge kundservie

Du kan ringa vår kundservice vardagar 9.00-17.00 om du vill ha mer information om våra laddtjänster.
Telefon: 020-52 62 00

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring elbilar och varför du ska ladda med laddbox.
Läs alla frågor och svar