Fördelar med fjärrvärme

En majoritet av alla som bor i Sverige har fjärrvärme, många har det utan att ens vara medvetna om det. 90 procent av svenska städer värms upp av fjärrvärme - men varför är det bra? Och vad får du som kund ut av det? Här listar vi fem fördelar med fjärrvärme.

1. Priset på fjärrvärme är stabilt

På en ständigt föränderlig elmarknad med priser som går upp och ned så kan du som fjärrvärmekund vara trygg. Fjärrvärmepriset påverkas knappt av elpriset och därför behöver du inte oroa dig för att fakturan en viss månad ska skjuta i höjden.

 

Prispolicy för privatkunder

Prispolicy och prognos för BRF:er och företag

2. Resurseffektiv uppvärmning

Fjärrvärme tar tillvara på energi som annars hade gått åt spillo. Beroende på var du bor kan uppvärmningen i ditt hus eller din fastighet komma ifrån restvärme från industrier. Energi som annars hade gått förlorad.

Läs mer om miljö och hållbarhet

3. Pålitlig året runt

Till skillnad från elnätet där det kan uppstå avbrott och störningar med jämna mellanrum så är fjärrvärmenätet väldigt stabilt. Fjärrvärmen påverkas inte av åska, snöoväder eller stormar. Korta avbrott märks inte av då värmen i huset håller sig kvar i några timmar. När det är som kallast ute och värmen behövs som mest är fjärrvärme ett pålitligt alternativ.

4. Bra för inomhusmiljön

Värmen i fastigheten kontrolleras från en central, ofta liten i storleken jämfört med andra uppvärmningformers utrustning. Centralen distribuerar värme ut i fastigheten och gör så att du får varmvatten och en behaglig inomhustemperatur. Du slipper lukt, buller, surr och rök.

5. Enkel att hantera

När fjärrvärmecentralen är inställd efter husets behov så sköter den sig i princip av sig själv. Går temperaturen utomhus ner så distribueras mer värme ut i husets element. Men kom ihåg att det är viktigt att ha en välmående central. Med ett serviceavtal från Vattenfall garanteras du en effektiv fjärrvärme året runt.

Teckna serviceavtal - privatkund

Teckna serviceavtal - BRF- och företagskund

Intresserad?

Vi erbjuder fjärrvärme i orterna: Askersund, Gustavsberg, Haninge, Knivsta, Motala, Nyköping, Storvreta, Tyresö, Uppsala, Vänersborg och Älta. Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

För dig i villa eller radhus   För BRF:er och företag