Beräkna ditt fjärrvärmepris

Välj din ort och se prislistor, beräkna din kostnad och jämför med andra uppvärmningsformer.

Om du inte hittar din ort i listan så levererar vi tyvärr inte fjärrvärme dit. Ta gärna kontakt med oss för information om alternativa uppvärmningsformer. Priser i Här nedan finns mer information om prissättningen på just din ort. Jämför med andra uppvärmningsformer Hur står sig din fjärrvärmekostnad i konkurrens med andra uppvärmningsformer? Med hjälp av verktyget Fjärrkontrollen kan du jämföra kostnader samt få en objektiv och transparent bild av kostnadsläget. Gå till Fjärrkontrollen Räkna ut din kostnad: 2022 Ange din årsförbrukning för att beräkna din ungefärliga värmekostnad. Din förbrukning hittar du på Mina sidor. Fyller du inte i något räknar vi på 20 MWh som är ett genomsnittsvärde för en villa. Årsförbrukning av värme Så här räknar vi: Fast pris + Din förbrukning * Energipriset = Total kostnad Fast pris = Energipriset = Energipris Fast pris Prisgrupp

Anslutningskostnad

Vattenfall erbjuder anslutning av fjärrvärme till nya kunder för 85 000 kronor. I priset ingår allt material och arbete som krävs för en komplett anslutning till upp till 15 meter vårt fjärrvärmenät.
Pris efter ROT-avdrag inklusive moms: 72 681 kronor.

Om du som kund inte önskar att köpa värmeväxlaren av oss är anslutningspriset 45 000 kr för anslutningssträckor upp till 15 meter.
Pris efter ROT-avdrag inklusive moms: 38 250 kronor

Vill du bli kund? Skicka in en intresseanmälan här

Fast pris upp till 15 meter inklusive växlare  
Anslutning och komplett installation av fjärrvärme inklusive värmeväxlare 85 000 kr
Möjligt ROT-avdrag (30% av arbetskostnad 41 064 kr) - 12 319 kr
Pris efter ROT-avdrag* 72 681 kr
Fast pris upp till 15 meter exklusive växlare  
Anslutning och komplett installation av fjärrvärme exklusive värmeväxlare 45 000 kr
Möjligt ROT-avdrag (30% av arbetskostnad 22 500 kr) - 6 750 kr
Pris efter ROT-avdrag* 38 250 kr
Samtliga priser är inklusive moms.

*Huset måste vara äldre än fem år för att du ska kunna utnyttja ROT-avdrag. Priserna gäller för standardväxlare om 15 kW. Vid behov av större kapacitet på värmeväxlaren erbjuds villaväxlare på 38 kW. Vid beställning av denna växlare tillkommer ytterligare 3 100 kr ink. moms. (ROT avdraget är oförändrat vid beställning och installation av växlare med den högre kapaciteten, då arbetskostnaden är oförändrad)

Allt som allt står vi för fjärrvärmeledning från gatan fram till husvägg, dock max 15 meter. Därefter tillkommer en kostnad på 4 375 kronor för varje meter som överstiger 15 meter. Maximal anslutningslängd är 50 meter. Med reservation för att anslutningen är teknisk möjlig på respektive ort. Eventuella tillkommande arbeten vid installation offereras separat.

Konvertera från direktverkande el
Konvertering till vattenburet system offereras separat eftersom varje hus har olika förutsättningar. Kontakta en auktoriserad VVS-installatör för offert.

 

Tilläggstjänster och services

Serviceavtal

Med ett serviceavtal får din fjärrvärmecentral regelbunden tillsyn och genomgång. Besöket genomförs oftast mellan oktober och mars. För detta betalar du en avgift på 67 kronor per månad.

Besiktningsbesök

Med ett besiktningsbesök så får du vid ett tillfälle en komplett genomgång av din fjärrvärmecentral. Besiktningsbesöket kostar 1 700 kronor.

Energispartips

Vi beskriver både vad du själv kan göra i bostaden, och vad en fackman kan hjälpa dig med. Allt för att din fjärrvärmecentral ska fungera så effektivt som möjligt vilket ger bättre miljö och lägre kostnader.