Priskollen

Här har vi samlat allt du behöver veta om fjärrvärmepriset. Lär dig hur vi prissätter och se våra aktuella prislistor. För privatkunder består fjärrvärmepriset av en fast del och en rörlig del, ett så kallat energipris.

Fjärrvärmen är fortsatt konkurrenskraftig efter prisjustering 2024

Stigande bränslepriser har slagit hårt mot fjärrvärmesektorn i Sverige. Det har blivit betydligt dyrare att producera fjärrvärme, vilket till stor del beror på Rysslands krig mot Ukraina. Samtidigt ser vi även att kostnaden för alternativa uppvärmningsformer ökat markant, till stor del drivet av höga elpriser, hög inflation och ett kraftigt höjt ränteläge.

Vi har lagt stor vikt vid att fjärrvärmen ska vara ett fortsatt konkurrenskraftigt alternativ på marknaden, och att du som kund fortsätter att få en trygg, leveranssäker och hållbar uppvärmning. Det förändrade kostnadsläget betyder att vi behöver justera fjärrvärmepriset mer än tidigare för att säkra bränsletillgången för fjärrvärmen framåt. Omvärldsläget och dess påverkan på energisektorn ligger till grund för 2024 års prisjustering.

Läs mer i artikeln på Energy Plaza

Så sätter vi priset

När vi bestämmer priset utgår vi från fjärrvärmens mervärden samt vad alternativen skulle kosta dig.

Se ditt pris

Se akutella fjärrvärmepriser på din ort och vad alternativen kostar. 2024 års fjärrvärmepris publiceras i början av oktober 2023.

Anslutningskostnad

Funderar du på att skaffa fjärrvärme och bor i närheten av något av våra fjärrvärmenät? Ta reda på mer om anslutningen här.

Lär dig mer på Energy Plaza

Fjärrvärmen fortsatt konkurrenskraftig efter prisjustering

Stigande bränslepriser har slagit hårt mot fjärrvärmesektorn. Fjärrvärme från Vattenfall förblir dock ett konkurrenskraftigt alternativ.

Vattenfall flaggar för höjda fjärrvärmepriser

Det senaste årets utmanande läge på energi- och bränslemarknaden gör att Vattenfall kommer att höja priset på fjärrvärme mer än tidigare kommunicerat.

Ändra till månadsfaktura på Mina sidor

Få bättre kontroll på kostnaderna och sprid dina utgifter över året. Att ändra till månadsfaktura gör du enkelt själv på Mina sidor under Mina fakturor → Faktureringsalternativ → Byta fakturaintervall. Vi tar aldrig ut några fakturautgifter, oavsett vilket faktureringsintervall du väljer.

Till Mina sidor