Fjärrvärmepriser och anslutningskostnad

Fjärrvärmepriset varierar lite från ort till ort och är beroende av flera saker, till exempel hur förutsättningar ser ut på den aktuella orten. Men oavsett var du bor ska du kunna känna dig säker på att fjärrvärme är ett bra val, inte bara för miljön utan även för din plånbok. Under hela 2018 kommer våra fjärrvärmepriser ligga kvar på samma nivå som 2017. 

Gratis informationsbesök
Nya kunder som flyttar in i ett befintligt hus med fjärrvärme har möjlighet att få ett kostnadsfritt informationsbesök där man går igenom hur fjärrvärmecentralen fungerar. Kontakta kundservice på 020-36 00 36 för att boka in ett informationsbesök.


Anslutningskostnad: Fastpris på 85 000 kronor inklusive värmeväxlare. Gäller upp till 15 meter lång anslutningssträcka. Längre ned finns mer information, till exempel för dig som vill köpa värmeväxlare separat. 
Pris efter ROT-avdrag inklusive moms: 65 807 kronor 


Serviceavtal - Med ett serviceavtal får din fjärrvärmecentral regelbunden tillsyn och genomgång. Besöket genomförs oftast mellan oktober och mars. För detta betalar du endast 67 kronor per månad. 
Läs mer och beställ


Hus

Anslutningskostnad

Vattenfall erbjuder anslutning av fjärrvärme till nya kunder för 85 000 kronor. I priset ingår allt material och arbete som krävs för en komplett anslutning till vårt fjärrvärmenät.
Pris efter ROT-avdrag inklusive moms: 65 807 kronor

Kontakta oss

Kontakta kundservice om du har några frågor rörande fjärrvärme.
Telefon: 020-36 00 36
Vardagar kl 8–18

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.

Visste du att...

90% av Sveriges flerbostadshus värms upp med fjärrvärme.