Luftvärmepump

Få en behaglig temperatur, bättre inomhusmiljö och minska din uppvärmningskostnad med en luftvärmepump.

Luftvärmepump på ett vitt hus

Därför ska du investera i en luftvärmepump 

Det finns många skäl att investera i en luftvärmepump, eller luft/luft-värmepump som det också kallas. Du minskar din bostads värmekostnad med upp till 55 % (upp till 75 % för fritidshus). Du får en bättre inomhusmiljö och alltid en behaglig temperatur, kalla som varma dagar. 

Bättre inomhusklimat - Till skillnad från andra värmepumpsystem ger denna typ inte bara billig energi utan även klimatförbättringar inomhus.

Luftkonditionering - Varma dagar kan pumpen enkelt förvandlas till luftkonditionering. Fungerar även som avfuktare.

Fjärrstyrning - De flesta pumpar går att styra, reglera och schemalägga via din mobil oavsett var du är.

Snabb uppvärmning - Pumpen optimerar luftflödet och kan sprida värmen över en stor yta på kort tid, även när det är som kallast utomhus.

Låg totalkostnad - En luftvärmepump är den värmepumpslösning med lägst investering och har dessutom väldigt låga underhållskostnader.

Enkel installation - En luftvärmepump kan enkelt installeras utan att gräva eller borra.

Läs mer och beställ hos Enwell

 

Inomhus i ett hus med högt i tak och och stora förster

Så fungerar en luftvärmepump

Luftvärmepumpen består av en utomhus- och en inomhusdel. Utomhusdelen av pumpen tar värme från luften utomhus och överför den till inomhusdelen, som sedan värmer inomhusluften. Verkningsgraden kan därför variera med utetemperaturen. Trots det är värmepumpen effektiv. För varje kWh el den drar avger den i snitt 3,4 kWh värme. Mellanskillnaden är gratis energi från uteluften. Se därför en luftvärmepump som ett komplement till din nuvarande uppvärmning som täcker 35-55% av husets värmebehov.

Tips och råd kring luftvärmepump

Ett hus med en luftvärmepump på baksidan

Effektivisera din luftvärmepump

Vår checklista ger tips på vad du kan göra för att effektivisera din luftvärmepump, öka nyttan och få ut största möjliga energibesparing medvärmepumpen.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja