Bergvärme

Bergvärme är ett bekvämt och naturligt sätt att värma upp ditt hus och kan spara upp till 80 procent på värme och varmvatten.

Man checking heat logo

Bergvärme är ekonomiskt, naturligt och bekvämt

Det finns många fördelar med att ha en bergvärmepump i ditt hus. Det är ett bekvämt och naturligt sätt att värma upp ditt hus på och under varma sommardagar ger det svalka med frikyla-funktion. Ekonomiskt sett kan du spara upp till 80 % av din uppvärmnings- och varmvattenkostnad med en bergvärmepump och det är ofta en kort återbetalningstid, runt 5–7 år.

Du beställer din bergvärmepump från vårt helägda dotterbolag Enwell. 

 

Är bergvärmepump något för mitt hus?

Om du svarar ja på dessa tre frågor kan bergvärmepump vara en lösning som minskar din energiförbrukning och sänker kostnaden:

  • Har du ett vattenburet värmesystem eller vattenburen golvvärme? (Har du annat uppvärmningssystem kan vi hjälpa dig att byta i samband med installation.)
  • Förbrukar du mer än 20 000 kWh el eller 4,5 ton träpellets eller 14 m3 björkved?
  • Bor du i Västmanland, Dalarna, Värmland, Södermanland, Uppland, Stockholms län, Gästrikland, Östergötland, norra delen av Kalmar län, delar av Västra Götaland eller Skåne?

Läs mer och beställ på Enwell

 

Bergvarme

Så fungerar bergvärme

Bergvärme är solvärme som lagras i marken. En bergvärmepump hämtar upp denna via djupa borrhål. I dessa installeras en så kallad en kollektorslang som innehåller en vätska som värms upp av berggrunden. Värmepumpen höjer vätsketemperaturen till 35-70 grader. Därefter kan denna användas för att värma huset och varmvattnet.

Läs mer om bergvärme och uppvärmning

Innomhus, bild på franska dörrar och ett högt element

"Livet är mycket enklare med bergvärme"

Lars Vangbo har installerat en bergvärmepump på sin gård. Det enda han ångrar är att han inte bytt uppvärmningssystem tidigare.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja