Naturlig värme från berget

Bergvärme är ett bekvämt och naturligt sätt att värma upp ditt hus. Den låga driftkostnaden gör att investeringen snabbt återbetalar sig, för de flesta inom 5 – 7 år. Med en bergvärmepump i villan kan du spara upp till 80 procent av energiförbrukningen för värme och varmvatten.

Få ett bättre inomhusklimat på sommaren

Köp till IVT Naturkyla så kan du använda din bergvärmepump för att ge skön svalka under sommaren. På sommaren fungerar samma borrhål, som är din energikälla för värme och varmvatten, även för att ge svalka. Dessutom får du ett högre värde av din investering.

Vi samarbetar med ENWELL-gruppen som är de som säljer, levererar och installerar din bergvärmepump. ENWELL-gruppen utför även service av värmepumpar.    

Bergvärme är ekonomiskt, naturligt och bekvämt

  • Sparar upp till 80 % av din uppvärmnings- och varmvattenkostnad
  • Kort återbetalningstid, oftast 5–7 år
  • Ett bekvämt och naturligt sätt att värma upp ditt hus
  • Mer varmvatten för pengarna
    Med en patenterad funktion anpassas värmepumpens varmvattenproduktion efter ditt behov. Produktionen optimeras för att spara både energi och pengar med bibehållen komfort.

Tillval:  Luftkonditionering med IVT Fläktelement

Uppgradera din beställning av en bergvämepump med en kylfunktion och låt borrhålet ge skön svalka under sommaren. Genom att koppla ett IVT fläktelement till anläggningen används samma borrhål för att ge svalkande luftkonditionering på sommaren. Då får du luftkonditioneringen till en mycket lägre driftskostnad jämfört med traditionell luftkonditionering.

Med garantiservice genomförd år 3 och år 5 får du 10 års garanti på kompressorn och 6 års garanti på värmepumpen. Du kan förlänga ditt skydd upp till 18 år med en tilläggsförsäkring. HQ-pumparna är dessutom Svanen-märkta. 

Olika energikällor belastar vår miljö olika mycket. Väljer du en bergvärmepump gör du en stor insats för miljön, eftersom 60-80% av energin kommer direkt från solen och därför inte innebär någon miljöbelastning alls. Den energi, i form av el, som behövs för att driva värmepumpen utgör bara en liten del av den energi värmepumpen avger.

Med IVT PremiumLine HQ introducerar vi nästa generations värmepumpar. Värmepumpens styrsystem är förberett för smarta elnät. Det innebär att värmepumpen kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och själv anpassa sig till priset så att den jobbar hårdast när elpriset är lägst.

Med en bergvärmepump kan du också följa din värme- och vattenförbrukning och se hur ändrade vanor i hushållet påverkar energiförbrukningen.

Du kan dessutom välja hur elen du köper ska vara producerad. Väljer du el som enbart produceras från förnyelsebara energikällor, blir bidraget till växthuseffekten i princip noll.

Bergvärmepumparna är utrustade med dubbla a-klassade cirkulationspumpar. Tillsammans med en helt ny kylkrets innebär den här lågenergitekniken att du kan spara ännu mer varje år.  

Är bergvärmepump något för mig?

Om du svarar ja på dessa tre frågor kan bergvärmepump vara en lösning som minskar din energiförbrukning och sänker kostnaden:

  • Har du ett vattenburet värmesystem eller vattenburen golvvärme? (Har du annat uppvärmningssystem kan vi hjälpa dig att byta i samband med installation.)
  • Förbrukar du mer än 20 000 kWh el eller 4,5 ton träpellets eller 14 m3 björkved?
  • Bor du i Västmanland, Dalarna, Värmland, Södermanland, Uppland, Stockholms län, Gästrikland, Östergötland, norra delen av Kalmar län, delar av Västra Götaland eller Skåne?

Gör intresseanmälan

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om bergvärme.

Luftvärmepump

Passar inte bergvärme för dig kan en luftvärmepump vara lösningen.