Luft-vattenvärmepump

En luft-vattenvärmepump är bra för miljön och bra för din plånbok då den kan sänka dina värmekostnader med upp till 70 procent.

Luft-vattenvärmepump vid baksidan av en husfasad

Fördelar med en luft-vattenvärmepump

En luft-vattenvärmepump är nästan lika effektivt som bergvärme, men du slipper borra, vilket ger en låg investeringskostnad. Den sparar upp till 60-70% av din förbrukning för värme och varmvatten och har en kort återbetalningstid på ungefär 5-7 år. Tekniken är bra för miljön och bra för din plånbok.

Du beställer din luft-vattenvärmepump från vårt helägda dotterbolag Enwell.

 

Är en luft-vattenvärmepump något för mig?

En luft-vattenvärmepump passar dig som:

  • Har ett vattenburet värmesystem eller vattenburen golvvärme
  • Förbrukar mer än 20 000 kWh el eller 4,5 ton träpellets eller 14 m3 björkved per år
  • Bor i Västmanland, Dalarna, Värmland, Södermanland, Uppland, Stockholms län, Gästrikland, Östergötland, norra delen av Kalmar län, delar av Västra Götaland eller Skåne

Läs mer och beställ hos Enwell

Utsikt över kedjehus med grönska och himmel

Så fungerar det

En luft-vattenvärmepump utvinner solenergi som naturligt lagrats i uteluften för att producera vattenburen värme och varmvatten till ditt hus. Värmen kan utvinnas även om utetemperaturen sjunker ner mot 20 minusgrader. Eftersom luft-vattenvärmepumpar inte kräver några ingrepp på din tomt vid installationen, så är investeringskostnaden lägre jämfört med de flesta andra värmepumpar som producerar vattenburen värme.

Läs mer om uppvärmning

En ung man och en flicka sitter på sin soffa i sitt hem.

Rätt uppvärmning för ditt hus

Valet av rätt typ av uppvärmning för ditt hus kan förbättra dina värmekostnader rejält.

Kvinna sår innanför ett stort fönster och tittar ut. Hon pratar i sin mobiltelefon.

Välj rätt värmekälla

Ungefär 80 procent av en villas energikostnad går till uppvärmning och varmvatten. Här kan du läsa om olika värmekällor, både fördelar och nackdelar.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja