Luft-vattenvärmepump

Luft-vattenvärmepump – lika bra på vintern som på sommaren

En luftvattenvärmepump överför energin från utomhusluften till husets vattenburna värmesystem – och värma också upp tappvattnet. Beroende på hur du värmer upp huset i dag kan luft-vattenvärme sänka dina värmekostnader med upp till 60-70 procent. Och även om det kanske låter märkligt så fungerar en luft/vattenvärmepump lika bra när det är minusgrader ute. Installationen av en luft-vattenvärmepump kräver dessutom inte några ingrepp på din tomt och har därför en lägre investeringskostnad än de flesta andra värmepumpar som producerar vattenburen värme och varmvatten.

Luftvattenvärmepump är ekonomiskt och bekvämt för dig med mindre tomt eller låg förbrukning.

Därför ska du köpa en luft-vattenvärmepump

  • Vi erbjuder senaste generationen av luftvattenvärmepumpar - lika effektivt som bergvärme, men du slipper borra
  • Sparar upp till 60-70% av din förbrukning för värme och varmvatten
  • Kort återbetalningstid 5-7 år

Olika energikällor belastar vår miljö olika mycket. Väljer du en luftvattenvärmepump gör du en stor insats för miljön, eftersom 60-70% av energin kommer direkt från solen och därför inte innebär någon miljöbelastning alls. Den energi, i form av el, som behövs för att driva värmepumpen utgör bara en liten del av den energi värmepumpen avger.

Du kan dessutom välja hur elen du köper ska vara producerad. Väljer du el som enbart produceras från förnyelsebara energikällor, blir bidraget till växthuseffekten i princip noll.

Är luft-vattenvärmepump något för mig?

Om du svarar ja på dessa tre frågor kan en luft/vattenvärmepump vara en lösning som minskar din energiförbrukning och sänker kostnaden:

  • Har du ett vattenburet värmesystem eller vattenburen golvvärme?
  • Förbrukar du mer än 20 000 kWh el eller 4,5 ton träpellets eller 14 m3 björkved?
  • Bor du i Västmanland, Dalarna, Värmland, Södermanland, Uppland, Stockholms län eller Gästrikland?

Gör en intresseanmälan