Vintersäkring - vintersäkra elpriset

Vill du veta vad ditt elpris kommer att bli i vinter? Med Vintersäkring får du ett fast och vintersäkrat elpris under de kallaste vintermånaderna. Till våren får du ett rörligt elavtal med månadspris.

Med Vintersäkring kan du som är kund hos oss få ett fast och vintersäkrat elpris under de kallaste vintermånaderna, då det rörliga priset brukar vara som högst. Avtalet övergår per automatik till Rörligt elpris med månadspris den 1 april 2025, oavsett om du har elavtal med timpris eller månadspris idag.

Så fungerar Vintersäkring

Du som har elavtal med rörligt elpris eller timpris kan binda ditt elpris genom att teckna en Vintersäkring. Då har du ett fast pris och är skyddad mot prissvängningar under de kalla månaderna då man oftast använder som mest el.

Vintersäkring startar tidigast 1 november 2024 och senast 1 januari 2025. Den 1 april 2025 övergår avtalet automatiskt till rörligt elpris med månadspris enligt då gällande prislista – utan bindningstid. Vill du hellre ha ett elavtal med timpris kan du ändra det på Mina sidor och det avtalet startar nästa dag. Du kan också byta till ett elavtal med fast pris med start nästkommande månadsskifte.

Så beställer du Vintersäkring

Logga in på Mina sidor för att se aktuella priser och beställa Vintersäkring.

Beställ Vintersäkring
Frågor och svar om Vintersäkring
Kommer jag spara på att teckna vintersäkringen?

Det går inte att veta på förhand hur de elpriset kommer att utvecklas. Om Vintersäkring blir dyrare eller billigare än Rörligt elpris eller TImpris under den tid du har Vintersäkring kan vi inte säga i förväg. Skillnaden är att med Vintersäkring vet du vilket elpris du kommer att betala under en fast period.

Vad är uppsägningstiden?

Alla våra avtal, också Vintersäkring, har 14 dagars ångerrätt från det att du fått hem bekräftelsen. Vintersäkringen sträcker sig till 31 mars 2025 och övergår därefter till ett rörligt elavtal med månadspris där det är en månads uppsägningstid. Vill du säga upp avtalet gör du det senast 28 februari 2025. Vill du ha ett annat avtal än Rörligt elpris med månadspris hos oss från 1 april 2025 kan du teckna det innan den 31 mars 2025. 

Kan jag välja senare slutdatum på avtalet än 31 mars?

Vintersäkringen gäller alltid till och med 31 mars, därefter kommer avtalet att automatiskt övergå till Rörligt elpris med månadspris. Det gäller även om har ett elavtal med Timpris när du tecknar vintersäkringen. Om du vill ha ett längre fastprisavtal än vad Vintersäkring erbjuder kan du välja ett annat fastprisavtal på Mina sidor.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja