Teckna ett nytt elavtal för den bostad du ska flytta till, eller om du köpt ett fritidshus eller övernattningslägenhet. Vi hjälper dig att ordna ett förmånligt elavtal. Snabbare och smidigare blir det inte.

 

Ska du flytta? Vi hjälper dig med elavtalet

Är du i flyttagen har du tillräckligt att tänka på: flyttanmälan, adressändring, transporter med mera. Därför hjälper vi dig att flytta ditt elavtal så att allt fungerar som det ska i din nya bostad.

Ger du oss en fullmakt så säger vi upp ditt gamla avtal, ordnar ditt nya elnätsavtal och hjälper dig att teckna ett elavtal med oss. Ring oss gärna på 020-82 00 00 om du har frågor kring flytt eller om du flyttar inom 10 dagar.

 

 

Teckna nytt elavtal eller flytta med ditt befintliga?

Har du redan ett elavtal hos oss som du är nöjd med kan du ta med det till din nya adress. Ring oss på 020-82 00 00 så hjälper vi dig med det. Om du hellre vill teckna ett nytt avtal hjälper vi dig med det också – oavsett om du är kund hos oss idag eller inte. Om du inte gör ett aktivt val av elavtal får du automatiskt ett så kallat Anvisat avtal. Med ett Anvisat avtal betalar du ofta mer för din el.


Att tänka på när du flyttar

När du ska flytta är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera i din nya bostad. Det gäller oavsett om du har gjort en flyttanmälan och anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket.

1. Teckna elnätsavtal

Ett elnätsavtal behöver du teckna med den elnätsleverantör som äger elledningarna i det område dit du flyttar. Kortfattat kan man säga att elnätsleverantören är den som transporterar elen fram till din dörr.

2. Teckna elavtal

Ett elavtal tecknar du med ett valfritt elhandelsföretag. Av elhandelsföretaget köper du den el du faktiskt förbrukar i ditt hem, dvs. allt från spis till lampor.

3. Säga upp avtal på tidigare bostad

När du flyttar från en bostad och inte vill stå som betalningsansvarig för elen i den bostaden längre så behöver du säga upp ditt elnätsavtal. En viktig åtgärd i klass med flyttanmälan, adressändring och hemförsäkring på nya adressen. 

Kontakta kundservice

Vi berättar gärna mer om våra elavtal och hjälper dig att hitta rätt.

Telefon: 020-82 00 00
Vardagar kl 8-18.

Vanliga frågor och svar