Elavtal vid flytt

Teckna ett nytt elavtal för din nya bostad. Just nu får du en flyttpresent på köpet: ett presentkort från Kitch'n, värde 500 kr.

Flytta elavtalet

Flytta

Ska du flytta? Vi hjälper dig med elavtalet vid flytt

Är du i flyttagen har du tillräckligt att tänka på. Därför hjälper vi dig att flytta ditt elavtal så att allt fungerar som det ska i din nya bostad.

Just nu får du en flyttpresent i form av ett presentkort värt 500 kr från Kitch'n när du väljer Vattenfall som elleverantör på din nya adress. Med presentkortet kan du köpa något fint och användbart till ditt nya hem. Du kan använda ditt presentkort i en av Kitch'ns butiker eller i deras nätbutik.

Läs mer om presentkortet från Kitch'n

 

 

Teckna nytt eller flytta med dig ditt befintliga elavtal?

Har du redan ett elavtal hos oss som du är nöjd med kan du ta med det till din nya adress. Om du hellre vill teckna ett nytt avtal hjälper vi dig med det – oavsett om du är kund hos oss idag eller inte. Om du inte gör ett aktivt val av elavtal får du automatiskt ett så kallat Anvisat avtal. Med ett Anvisat avtal betalar du ofta mer för din el.

Vi sköter hela flytten åt dig! Om du ger oss en fullmakt så säger vi upp ditt gamla avtal, ordnar ditt nya elnätsavtal och hjälper dig att teckna ett elavtal med oss. Vi kan hjälpa dig oavsett om du flyttar inom eller utanför Vattenfalls elnätområde. Kom bara ihåg att anmäla din flytt till oss senast 10 dagar innan du flyttar in i din nya bostad.


Vad behöver du tänka på när du flyttar?

När du ska flytta är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera i din nya bostad. Det gäller oavsett om du har anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket.

1. Teckna elnätsavtal

Ett elnätsavtal behöver du teckna med den elnätsleverantör som äger elledningarna i det område dit du flyttar. Kortfattat kan man säga att elnätsleverantören är den som transporterar elen fram till din dörr.

2. Teckna elavtal

Ett elavtal tecknar du med ett valfritt elhandelsföretag. Av elhandelsföretaget köper du den el du faktiskt förbrukar i ditt hem, dvs. allt från spis till lampor.

3. Säga upp avtal på tidigare bostad

När du flyttar från en bostad och inte vill stå som betalningsansvarig för elen i den bostaden längre så behöver du säga upp ditt elnätsavtal.

Ring oss gärna på 020-82 00 00 om du har ytterligare frågor kring flytt eller om du flyttar tidigare än om 10 dagar.


Elin flyttade elen på nätet

När Elin, 24 flyttade till en ny lägenhet i Tyresö med sin flickvän valde hon att byta till Vattenfall. Efter att ha jämfört priser på nätet kände hon att det var det bästa valet för parets elkonsumtion och storlek på lägenhet, en trea på 45 kvadrat. Att sedan flytten av det gamla elavtalet och tecknandet av det nya gick så smidigt var en bonus.

Enkelt och smidigt på nätet

- Det var väldigt skönt att slippa göra allting själv. Formuläret man skulle fylla i på Vattenfalls hemsida var väldigt tydligt och jag hittade även lätt svaren på mina frågor där. Så jag kände att göra allt på nätet var det smidigaste sättet, säger Elin.

Trots att hon valde den digitala vägen uppskattade hon den personliga kontakten. Två dagar efter att ha anmält flytten blev hon uppringd av Vattenfall som informerade att allt var klart. Hon planerar även att köpa en Smart Plug med rabatten som ingick i flyttpaketet för att få bättre koll på energikostnaderna.
- Att flytta innebär mycket oväntade utgifter. Så att investera i saker som kan hjälpa en att hålla ner kostnaderna kändes nödvändigt, säger Elin.

Ska du eller någon du känner flytta?

Anmäl din flytt här.

Kontakta kundservice

Vi berättar gärna mer om våra elavtal och hjälper dig att hitta rätt.

Telefon: 020-82 00 00
Vardagar kl 8-18.

Vanliga frågor och svar