När du flyttar och tecknar ett nytt elavtal för den bostad du ska flytta till, eller om du skaffat ett fritidshus eller övernattningslägenhet så har vi gjort det enkelt för dig att bli en del av bra saker som händer för klimatet. All el du köper av oss i Sverige är nämligen fossilfri. Den kommer från sol-, vind-, vatten- och kärnkraft. Det innebär att du som kund hos oss enkelt är med och bidrar till ett fossilfritt liv. Är det första gången du flyttar in i ett eget boende? Vi guidar dig genom alla stegen till ett förmånligt elavtal. Snabbare och smidigare blir det inte.

Ska du flytta? Vi hjälper dig med elavtalet

Är du i flyttagen har du tillräckligt att tänka på: flyttanmälan, adressändring, transporter med mera. Därför hjälper vi dig att flytta ditt elavtal så att allt fungerar som det ska i din nya bostad.

Ger du oss en fullmakt så säger vi upp ditt gamla avtal, ordnar ditt nya elnätsavtal och hjälper dig att teckna ett elavtal med oss. Ring oss gärna på 020-82 00 00 om du har frågor kring flytt eller om du flyttar inom 10 dagar.

 

Att tänka på när du flyttar

När du ska flytta är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera i din nya bostad. Det gäller oavsett om du har gjort en flyttanmälan och anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket.

1. Teckna elnätsavtal

Ett elnätsavtal behöver du teckna med den elnätsleverantör som äger elledningarna i det område dit du flyttar. Kortfattat kan man säga att elnätsleverantören är den som transporterar elen fram till din dörr.

2. Teckna elavtal

Ett elavtal tecknar du med ett valfritt elhandelsföretag. Av elhandelsföretaget köper du den el du faktiskt förbrukar i ditt hem, dvs. allt från spis till lampor.

3. Säga upp avtal på tidigare bostad

När du flyttar från en bostad och inte vill stå som betalningsansvarig för elen i den bostaden längre så behöver du säga upp ditt elnätsavtal. En viktig åtgärd i klass med flyttanmälan, adressändring och hemförsäkring på nya adressen. 

 

För dig som redan är kund hos oss

Du vet väl att du som är kund kan hantera alla dina avtal om du loggar in på Mina sidor. Du kan flytta ett befintligt avtal eller lägga till ytterligare ett avtal om du köpt ett andra boende eller ett fritidshus. På Mina sidor kan du även se din förbrukning, hantera dina fakturor och ta del av förmånliga rabatter och erbjudanden.

Logga in på Mina sidor

 

Kontakta kundservice

Vi berättar gärna mer om våra elavtal och hjälper dig att hitta rätt.

Ring oss vardagar 8-18 om du har frågor kring våra produkter och tjänster.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vanliga frågor och svar