Ska du flytta? Vi hjälper dig med elavtalet

Det är mycket att tänka på när du flyttar. Men när det gäller elavtalet i ditt nya hem, har vi gjort det enkelt för dig. Vi hjälper dig hela vägen. Och du kommer att flytta mot ett fossilfritt liv. För oavsett vilket elavtal du väljer så är det fossilfritt och du blir en del av bra saker som händer för klimatet just nu.

Flyttrabatt

Just nu bjuder vi dig på flyttrabatt på elen i ett år när du tecknar ett nytt fossilfritt elavtal med oss..

Att tänka på när du flyttar

När du ska flytta är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera i din nya bostad. Det gäller även om du har gjort en flyttanmälan och anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket.

1. Teckna elnätsavtal

Ett elnätsavtal behöver du teckna med den elnätsleverantör som äger elledningarna i det område dit du flyttar. Kortfattat kan man säga att elnätsleverantören är den som transporterar elen fram till din dörr.

2. Teckna elavtal

Ett elavtal tecknar du med ett valfritt elhandelsföretag. Av elhandelsföretaget köper du den el du förbrukar i ditt hem, till exempel spis och belysning.

3. Säg upp avtal på tidigare bostad

När du flyttar från en bostad, och inte vill stå som betalningsansvarig för elen i den bostaden längre, så behöver du säga upp ditt elnätsavtal.

Se hela checklistan

För dig som redan är kund hos oss

Du vet väl att du som är kund kan hantera alla dina avtal om du loggar in på Mina sidor. Du kan flytta ett befintligt avtal eller lägga till ytterligare ett avtal om du köpt ett andra boende eller ett fritidshus. På Mina sidor kan du även se din förbrukning, hantera dina fakturor och ta del av förmånliga rabatter och erbjudanden.

Logga in på Mina sidor

Kontakta kundservice

Vi berättar gärna mer om våra elavtal och hjälper dig att hitta rätt.

Ring oss vardagar 8-18 om du har frågor kring våra produkter och tjänster.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vanliga frågor och svar