Elavtal vid flytt

Flytta elen på 60 sekunder! Teckna ett nytt elavtal för din nya bostad.

Flytta elavtalet

Flytta

Ska du flytta? Vi hjälper dig med elavtalet vid flytt

Är du i flyttagen har du tillräckligt att tänka på. Därför hjälper vi dig att flytta ditt elavtal så att allt fungerar som det ska i din nya bostad.

Teckna nytt eller flytta med dig ditt befintliga elavtal?

Har du redan ett elavtal hos oss som du är nöjd med kan du ta med det till nya adressen. Vi kan också föreslå ett nytt elavtal som passar dig och din nya bostad bättre – oavsett om du är kund hos oss idag eller inte. Väljer du inte själv ett elavtal får du automatiskt ett så kallat Anvisningsavtal som ofta är dyrare än andra avtalsformer.

Vi kan sköta hela flytten åt dig. Om du ger oss en fullmakt så säger vi upp ditt gamla avtal, ordnar ditt nya elnätsavtal och tecknar ett elavtal med oss. Vi hjälper dig oavsett om du flyttar inom eller utanför Vattenfalls nätområde, kom bara ihåg att anmäla din flytt till oss senast 10 dagar innan flytt.


Vad behöver du tänka på när du flyttar?

När du ska flytta är det några saker du behöver göra för att elen ska fungera, det gäller oavsett om du har anmält din flytt via Adressändring eller Skatteverket.

1. Teckna elnätsavtal

Ett elnätsavtal behöver du teckna med den elnätsleverantör som äger elledningarna i ditt område dit du flyttar. För att göra det så enkelt som möjligt kan man säga att elnätsleverantören transporterar elen fram till din dörr.

2. Teckna elavtal

Ett elavtal tecknar du med ett valfritt elhandelsföretag och gäller den el du faktiskt förbrukar i hemmet, allt från spis till lampor.

3. Säga upp avtal på tidigare bostad

När du flyttar från en bostad och inte vill stå som betalningsansvarig så behöver du säga upp ditt tidigare elnätsavtal.

Ring oss gärna på 020-82 00 00 om du har ytterligare frågor kring flytt eller om du flyttar tidigare än om 10 dagar.


Elin flyttade elen på nätet

När Elin, 24 flyttade till en ny lägenhet i Tyresö med sin flickvän valde hon att byta till Vattenfall. Efter att ha jämfört priser på nätet kände hon att det var det bästa valet för parets elkonsumtion och storlek på lägenhet, en trea på 45 kvadrat. Att sedan flytten av det gamla elavtalet och tecknandet av det nya gick så smidigt var en bonus.

Enkelt och smidigt på nätet

- Det var väldigt skönt att slippa göra allting själv. Formuläret man skulle fylla i på Vattenfalls hemsida var väldigt tydligt och jag hittade även lätt svaren på mina frågor där. Så jag kände att göra allt på nätet var det smidigaste sättet, säger Elin.

Trots att hon valde den digitala vägen uppskattade hon den personliga kontakten. Två dagar efter att ha anmält flytten blev hon uppringd av Vattenfall som informerade att allt var klart. Hon planerar även att köpa en Smart Plug med rabatten som ingick i flyttpaketet för att få bättre koll på energikostnaderna.
- Att flytta innebär mycket oväntade utgifter. Så att investera i saker som kan hjälpa en att hålla ner kostnaderna kändes nödvändigt, säger Elin.

Ska du eller någon du känner flytta?

Anmäl din flytt här.

Kontakta kundservice

Vi berättar gärna mer om våra elavtal och hjälper dig att hitta rätt.

Telefon: 020-82 00 00
Vardagar kl 8-18.

Vanliga frågor och svar