Dags att förnya ditt elavtal?

Om du har ett avtal med fast pris som är på väg att löpa ut kan du enkelt teckna om det på Mina sidor och följa instruktionerna där.

När du förnyar ditt avtal kan du antingen välja samma avtal som du tidigare haft men med dagens priser, eller teckna ett nytt avtal som passar dina behov bättre. Gör du inget aktivt val, eller säger upp avtalet innan uppsägningstidens utgång, förnyas avtalet automatiskt till den avtalsform, det pris och de villkor som presenterats i meddelandet. Den nya bindningstiden kan maximalt bli ett år.

Hos oss får du mer än ett bra elavtal

  • Kostnadsfri energirådgivning
  • Förmånliga kunderbjudanden
  • El från Sveriges största producent av fossilfri energi

Jag vill förnya mitt elavtal

Fast eller rörligt elpris?

Med ett fast elpris har du gjort ett tryggt och långsiktigt val, där du vet vilket elpris du har under en längre tid. Med ett rörligt elpris kan du, som är intresserad och aktiv, följa elmarknadens svängningar. Du kan när som helst byta till ett fast elpris.

Trygg under lång tid med fast pris

Vill du känna dig trygg och ha kontroll på dina elkostnader under en längre period rekommenderar vi att du väljer ett fastprisavtal.

Möjligheter och risker med rörligt elpris

Ett elavtal med rörligt elpris kan vara bra för dig som aktivt följer elmarknadens utveckling. Det innebär alltid en risk att välja ett rörligt elpris, då priset kan ändras både fort och kraftigt. Därför rekommenderar vi att du håller koll på elprisets utveckling. På vår sida om elmarknaden kan du se vad som händer på elmarknaden, och om det påverkar vilket avtal du bör välja.

Välj din energikälla

Du kan välja om din el ska komma från enbart solkraft, vindkraft, vattenkraft eller kärnkraft. Gör du inget val får du vår fossilfria mix. Läs mer om varifrån din el kommer på vår sida om energikällor.

När du förnyar ditt elavtal kan du även välja energikälla. Har du redan valt energikälla till ditt nuvarande elavtal - glöm inte att välja på nytt eftersom vald energikälla inte automatiskt följer med till ditt nya elavtal. Läs mer på Mina sidor

Vanliga frågor och svar

Behöver du mer hjälp?

Hos kundservice hittar du svar på många vanliga frågor.

Är du kund hos oss kan du lösa de flesta av dina ärenden på Mina sidor.