Avtalsvillkor och rättigheter

Vi vill att du som är kund hos oss ska vara nöjd och att din el fungerar som den ska. Här kan du läsa mer om avtal och de rättigheter du har hos Vattenfall Försäljning.

Dina personuppgifter från den 25 maj

Ditt förtroende är viktigt för oss och vi vill att du ska känna dig trygg med att lämna dina personuppgifter till oss. General Data Protection Regulation (GDPR) är en ny EU-förordning, som den 25 maj 2018 ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Vi vidtar ett flertal åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter även i fortsättningen är skyddade hos oss och vi tycker det är viktigt att du tar del av dem.

Personuppgifter när du är elhandelskund

Personuppgifter när du är fjärrvärmekund

Personuppgifter när du är Solcellskund

 

Våra kundlöften till dig

 • Du får din el i rätt tid
  Vill du bli kund hos oss ska det ske på den dag vi kommit överens om. Blir vi försenade får du 300 kronor i kompensation.
 • Du behöver inte betala för gammal el
  Har vi missat att fakturera dig elkostnader som är äldre än ett år, så behöver du inte betala dessa. 
 • Du får hjälp att hitta ett elavtal som passar dig
  Du som är privatkund ska få hjälp av oss att välja ett avtal som passar dig och ditt boende. Kontakta oss så hjälper vi dig. Om du redan är kund hos oss kan du också teckna nytt avtal på Mina sidor. 
 • Vi uppmanar till ett aktivt val av elavtal
  Du som är privatkund och har Anvisat avtal kommer att uppmärksammas om detta och uppmanas att göra ett aktivt val av elavtal.
 • Du får ta med dig ditt elavtal med oss när du flyttar
  Du som är privatkund och redan har tecknat ett elavtal med oss och vill behålla det, kan ta med dig avtalet när du flyttar till ett nytt boende. Om du vill ta med dig ditt avtal i flytten så kontaktar du oss så hjälper vi dig.
 • Ditt elavtal förnyas automatisk när det löper ut
  Du som är privatkund och som har tecknat ett elavtal med oss kommer inte att hamna på anvisat avtal när ditt avtal löper ut.

Våra Kundlöften till dig (PDF)

Allmänna avtalsvillkor