Elavtal med rörligt pris följer elbörsen, och kan därför både gå upp och ner och priset kan stiga både fort och kraftigt. Vårt rörliga elpris är kopplat till spotpriset på den nordiska elbörsen. Du betalar vårt inköpspris, fast elcertifikatsavgift, vårt påslag och moms. Årsavgift tillkommer.

  • Oftast lönsammast i längden
  • Ingen bindningstid
  • För dig som har marginal att klara snabba svängningar i pris från månad till månad

Vad består Rörligt elpris av?

  • Om din el mäts månadsvis, vilket är vanligast, utgörs vårt inköpspris av den nordiska elbörsens elpris timme för timme sammanvägt med månadens elanvändningsprofil i ditt elområde, balanskostnad samt kostnader till den nordiska elbörsen och Svenska Kraftnät.

  • Om din el mäts timme för timme utgörs vårt inköpspris av den nordiska elbörsens elpris timme för timme sammanvägt med profilen på din uppmätta elanvändning timme för timme, balanskostnad samt kostnader till den nordiska elbörsen och Svenska Kraftnät.

  • Månadens rörliga elpris sätts först efter att månaden har avslutats, eftersom det är först då spotpriset är känt för samtliga timmar och dagar i månaden.

Läs mer om rörligt elpris

  • {{avgSpotPriceItem.average}}

No data foundIngen data att visa

Prishistorik över Rörligt elpris

Här ser du historik över vårt rörliga pris de senaste åren för respektive elområde. Priserna som visas är exklusive moms. Priserna följer svängningarna på Nord Pool, den nordiska elbörsen.

När du tecknar elavtal med oss kan du välja om du vill ha ett rörligt avtal eller fast avtal.

Teckna elavtal

Vanliga frågor och svar

Behöver du mer hjälp?

Hos kundservice hittar du svar på många vanliga frågor.

Är du kund hos oss kan du lösa de flesta av dina ärenden på Mina sidor.