Beräkna ditt fjärrvärmepris

Räkna enkelt ut din värmekostnad

Börja med att välja din ort. Därefter kan du se aktuella prislistor, räkna ut din kostnad efter ditt värmebehov samt jämföra fjärrvärmekostnaden med andra uppvärmningsalternativ. 

Om du inte hittar din ort i listan så levererar vi tyvärr inte fjärrvärme dit. Ta gärna kontakt med oss för information om alternativa uppvärmningsformer. Priser i Nedanför finns mer information om prissättningen på din ort. Jämför med andra uppvärmningsformer Hur står sig din fjärrvärmekostnad i konkurrens med andra uppvärmningsformer? Med hjälp av verktyget Fjärrkontrollen kan du jämföra kostnader samt få en objektiv och transparent bild av kostnadsläget. Gå till Fjärrkontrollen Räkna ut din kostnad: 2024 Ange din årsförbrukning för att beräkna din ungefärliga värmekostnad. Din förbrukning hittar du på Mina sidor. Fyller du inte i något räknar vi på 20 MWh (20 000 kWh) som är ett genomsnittsvärde för en villa. Årsförbrukning av värme Så här räknar vi: Fast pris + Din förbrukning * Energipriset = Total kostnad Fast pris = Energipriset = Energipris Fast pris Prisgrupp

Tilläggstjänster och service

Serviceavtal

Med ett serviceavtal får din fjärrvärmecentral regelbunden tillsyn och genomgång. Besöket genomförs oftast mellan oktober och mars. För detta betalar du en avgift på 67 kronor per månad.

Besiktningsbesök

Med ett besiktningsbesök så får du vid ett tillfälle en komplett genomgång av din fjärrvärmecentral. Besiktningsbesöket kostar 1 700 kronor.

Energispartips

Vi beskriver både vad du själv kan göra i bostaden, och vad en fackman kan hjälpa dig med. Allt för att din fjärrvärmecentral ska fungera så effektivt som möjligt vilket ger bättre miljö och lägre kostnader.