Ett elavtal med timpris följer timpriset på elbörsen och kan variera kraftigt över dygnet. Du betalar för den el du använder varje timme, till det pris som gäller just den timmen. Timpris passar dig som har möjlighet att styra din elförbrukning till tider på dygnet då elpriset är som lägst.

  • Möjlighet att påverka din elkostnad
  • Ger kontroll på din elförbrukning
  • Ingen bindningstid

Vill du byta till oss eller ska flytta, teckna elavtal med Timpris här. Är du redan kund hos oss och vill byta till Timpris, logga in på Mina sidor.

Så fungerar Timpris

Med Timpris betalar du för den el du använder varje timme, till det pris som gäller just den timmen. Med andra ord betalar du för ditt exakta förbrukningsmönster. Du har större möjlighet att påverka din elkostnad - till skillnad från ett avtal med Rörligt elpris, som baseras på ett månatligt kollektivt förbrukningsmönster hos samtliga Vattenfalls elkunder med månadsavräkning i ditt elområde. Du behöver på så sätt inte betala för att andra väljer att använda el under de dyra timmarna.

Om Timpris inte passar dig kan du byta till Rörligt elpris med månadspris med start nästa dag, eller till Fast elpris med start nästa månadsskifte.

Är du kund hos oss kan du följa din förbrukning på Mina sidor.

Se aktuella timpriser här

Se kort film och lär dig mer om Timpris


Vanliga frågor och svar om Timpris

 

 

 

 

Se alla frågor och svar


Timpris på Nord Pool - nordiska elbörsen

Se hur timpriset på den nordiska elbörsen, Nord Pool Spot, ser ut just nu och i morgon. Morgondagens timpriser publiceras ungefär kl 14.15 varje dag. Du kan även se historik från och med 2009.

Spotpriset på Nord Pool Spot omfattar inte kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms och elnätskostnader. Välj ditt elområde och gör önskade inställningar nedan. Vill du se morgondagens priser, Välj period: "En vecka framåt (per timme)". På helger och röda dagar visas preliminära priser, de priserna uppdateras nästkommande vardag.

error_messages.NO_DATA_TO_SHOW
error_messages.NO_FUTURE_DATA_TO_SHOW
Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja