Våra produkter

Vi väljer noggrant ut komponenterna till din solcellsanläggning och beställer dem från marknadsledande leverantörer.

Skräddarsydd solcellsanläggning

Din solcellsanläggning är skräddarsydd efter ditt tak och dina önskemål. Vi finns med dig hela vägen, från planering tills panelerna sitter på ditt tak.

Från oss får du produkter av högsta kvalitet samt en professionell solcellsinstallation. På det sättet kan du producera så mycket solel som möjligt, så länge som möjligt.

En närbild på solceller.
Vi designar din anläggning efter ditt hus förutsättningar och dina önskemål.

Utvalda produkter av högsta kvalitet

En solcellsanläggning från Vattenfall består av utvalda produkter av högsta kvalitet från marknadsledande leverantörer. Alla komponenter som ingår i systemet är planerade för att fungera i det nordiska klimatet.

Solpanelerna vi erbjuder ger dig mycket el. Deras snygg, diskret design passar bra på de flesta tak. Utöver solpaneler innehåller din solcellsanläggning en växelriktare och ett montagesystem anpassat till ditt tak. Du kan även lägga till en smartmätare och ett solcellsbatteri till din anläggning. 

Garantier på solceller

Solpaneler i din anläggning har en effektgaranti på 30 år. Det innebär att solpanelernas effekt kommer att vara minst 80 procent efter 30 år. För samtliga produkter gäller tillverkarens produktgarantier och för installationsarbetet ger vi en garanti på 5 år. 

Produkter som ingår i din solcellsanläggning

Solpaneler lutar mot en husfasad

Effektiva solpaneler

På Vattenfall använder vi solpaneler av högsta kvalitet från marknadsledande leverantörer. Den helsvarta designen smälter fint in mot taket. Panelerna är anpassade för nordiskt klimat.

Växelriktare

Växelriktare

Växelriktaren kan kallas solcellsanläggningens hjärta. Den omvandlar likströmmen som solpanelerna producerar till växelström. Därefter fördelar den elen till eluttagen och ut på elnätet.

Valfria tillägg till solcellsanläggningen

En smart telefon i persons händer.

Smartmätare

En smartmätare är en extern mätare som kopplas ihop med växelriktaren. Med en smartmätare kan du följa din elförsäljning och elförbrukning samt mätetal och statistik i realtid via en användarvänlig app.

Solcellsbatteri

Solcellsbatteri

Under soliga dagar producerar dina solceller mer el än ditt hushåll kan använda. Överskottselen kan inte lagras, utan går automatiskt ut på elnätet. Med ett batteri kan du spara en del av den el som du inte använder.

Vanliga frågor och svar om växelriktare
Vad är en växelriktare?

Växelriktaren kan kallas din solcellsanläggnings hjärta. Den omvandlar likströmmen som solpanelerna producerar till växelström. Därefter fördelar den elen in till dina eluttag och ut på elnätet. Den här processen innebär vissa energiförluster, därför är det viktigt med en effektiv växelriktare.

Växelriktaren ser också till att solpanelerna belastas rätt så att de producerar så mycket och så bra el som möjligt. El av sämre kvalitet kan exempelvis få dina lampor att flimra. Därför säljer vi bara växelriktare av högsta kvalitet från marknadsledande aktörer.

Hur väljer jag rätt växelriktare

Vilken växelriktare som passar dig bäst beror på hur ditt tak är byggt och dina önskemål. Vi hjälper dig självklart att välja den växelriktare som passar ditt tak och dina behov bäst.

För de flesta tak som inte skuggas allt för mycket och som tillåter en enkel anläggningsdesign, är ett strängoptimerat system det mest prisvärda alternativet. 

Om ditt tak skuggas eller är byggt i olika vinklar och sektioner passar ett moduloptimerat system bäst. Det är en liten dyrare lösning, men den ger också högre elproduktion och kan enkelt byggas ut vid behov. En moduloptimerad anläggning är även för dig som är teknikintresserad och vill kunna övervaka varje enskild panel.

Vad är skillnaden på strängoptimerare och moduloptimerare?

I ett strängväxelriktat system har växelriktaren en inbyggd funktion för att belasta och optimera solpaneler som seriekopplats.

I ett moduloptimerat system kommer optimeringsfunktionen separat och varje optimerare installeras på taket för sig, vanligtvis en per solpanel.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja