Solpaneler

Vi erbjuder effektiva solpaneler av högsta kvalitet. De ger dig mycket solel och den diskreta designen passar bra på de flesta tak.

Solpaneler från Vattenfall

Högsta kvalitet för maximal effekt

För att du ska få ut så mycket som möjligt, så länge som möjligt av din solcellsanläggning kommer våra produkter från marknadsledande leverantörer och håller högsta kvalitet. 

Anpassade för nordiskt klimat

Våra solpaneler är anpassade till nordiskt klimat och ger dig solel även under molniga eller mörkare dagar. Solpanelerna står emot hård belastning från vind, regn och snö.

Snygg och modern design

Slipp välja mellan utseende och effekt. Våra solpaneler består av monokristallina solceller, vilka ger panelerna både hög prestanda och en svart yta som smälter in fint mot taket.

 

Vattenfall-Solpaneler-dmegc-mono-all-black-400w-720x350.jpg

Solpanel Premium Design

En av marknadens mest populära solpaneler. Den sobra, helsvarta designen smälter in fint mot taket.

  • 440 Watt
  • Helsvart design
  • Anpassade för nordiskt klimat
  • 25 års produktgaranti och 30 års effektgaranti

Produktblad solpaneler DMEGC full black 440 w

Generösa garantier

Du kan känna dig trygg med att dina solceller kommer hålla i många år. Du får 25 års produktgaranti och 30 års effektgaranti på våra solpaneler.

Vanliga frågor om solpaneler
Vilka olika typer av solpaneler finns det?

I dag dominerar monokristallina solceller solcellsmarknaden. De har  hög verkningsgrad (15–22 procent) och deras svarta färg smälter in fint mot de flesta hustak. Våra solpaneler är tillverkade av monokristallina solceller.

Förr var även polykristallina solceller vanliga. De har en något lägre verkningsgrad än de monokristallina. Polykristallina solceller ger blåskimrande paneler vilka ofta monterades på en silverfärgad ram.

Det finns även tunna, böjbara tunnfilmsolceller. Dessa har en betydligt lägre verkningsgrad än både monokristallina och polykristallina solceller. 

Takintegrerade solceller fästs i fasaden istället ovanpå befintliga takpannor och ersätter alltså ett vanligt ytskikt som exempelvis takpannor.

Hur monteras solpaneler?

Solpanelerna monteras ovanpå taket med hjälp av bärskenor. Vi använder takfästen som är godkända för just din typ av tak.

Den optimala taklutningen för solceller är runt 40–45 grader och de flesta villatak lämpar sig för solceller. Är ditt tak platt eller bara har några få graders lutning kan du välja att vinkla upp solpanelerna med speciella montagesystem.

Vad betyder solpanelernas olika garantier?

Solpanelerna har en produktgaranti på 25 år och en effektgaranti på 30 år. Det innebär att panelerna ska hålla i upp till 25 år och att deras effekt ligger på minst 80% efter 30 år.

Vad innebär att solpaneler är anpassade för nordiskt klimat?

Våra solpaneler är byggda för att klara långvarig påverkan av fukt, regn och snö. De fungerar även bra under molniga eller mörkare dagar. Vi designar och monterar anläggningen för att den ska klara tuffa väderförhållanden.

Läs mer om solpaneler

En kvinna och flicka sitter vid bordet och tittar åt kameran.

Garantier vid solcellsköp – vad gäller?

Hur ska man tänka kring garantier vid köp av solceller? Prioritera produktgarantin och välj en stabil leverantör som finns kvar och kan hjälpa dig om fel skulle uppstå i framtiden.

Vy över ett bostadsområde i Stockholm.

Måste man höststäda solpanelerna?

Många undrar om man måste göra rent solpanelerna och rensa bort smuts och skräp under hösten. Vattenfalls expert förklarar hur solpanelerna fungerar under höstlöv.

En man står vid förstret och tittar år kameran.

Billiga solceller kan bli dyra i längden

Solcellsbranschen växer snabbt och det har dykt upp många nya produkter och installatörer på marknaden. Vi tipsar om vad du bör tänka på när du ska välja leverantör för dina solceller.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja