Information för dig som är fjärrkylakund hos Vattenfall

Här har vi samlat information för dig som fjärrkylakund. All information finns på vår hemsida under olika sektioner, men för att du enkelt och snabbt ska hitta det du söker hoppas vi denna samlingssida kan vara till hjälp.

All tillverkande industri är förenad med någon form av energiomvandling och tillhörande utsläpp av t ex växthusgaser. På nedan länk hittar du information om de utsläpp våra produktionsanläggningar ger upphov till samt deras energiprestanda.

Till miljö och hållbarhet

På Heat Business Portal kan du hitta information om din/-a anläggning/-ar. Där kan du bl a se hur förbrukningen har sett ut under olika tidsintervall, din fakturahistorik och en del annan information.

Till Heat Business Portal 

Vattenfall Värme erbjuder olika tjänster för att du ska få ut så mycket som möjligt av din fjärrkyla. Vi har några olika klimatprodukter, men också tjänster såsom serviceavtal, besiktningsbesök, energirådgivning m fl. Mer information om de tjänsterna finns i länken nedan.

Till Plustjänster

Om du inte är nöjd

För oss på Vattenfall Värme är det viktigt att våra kunder är nöjda med vår leverans och våra produkter. I ett första skede vill vi naturligtvis att du kontaktar oss om du har frågor eller synpunkter. Skulle du av någon anledning inte vara nöjd efter att ha kontaktat oss så har vi samlat olika sätt för dig att få stöd (t ex gällande klagomål, medling, ombudsman) på nedan länk.

Läs mer här

Oberoende energirådgivning

Fjärrkyla är en viktig del av vårt energilandskap, både nu och framåt. Med en ökande grad av elektrifiering av bl a transportsektorn behöver process- och komfortkyla erhållas utan att el används. Det är dock viktigt att inte använda mer energi än vad som är nödvändigt och en oberoende rådgivare kan ge tips på hur du kan sänka din energiförbrukning utan att göra avkall på din inomhuskomfort, t ex täta fönster, byta fönster, tilläggsisolera m m. På nedan länkar når du sådana rådgivare.

Till Energimyndigheten