Tillfälligt slut

Just nu kan vi inte erbjuda vår backup-lösning till solcellsbatterier.

Slipp oroa dig vid strömavbrott med vår backup-lösning för solcellsbatterier. Skulle elen försvinna kopplar backup-lösningen automatiskt bort din solcellsanläggning från elnätet och tryggar elförsörjningen till några av hemmets viktigaste funktioner, exempelvis lampor, kyl och frys och bredband.​

  • Slipp oroa dig vid strömavbrott​
  • Trygga elförsörjningen till hemmets viktigaste funktioner​
  • Kopplas automatiskt på vid elbortfall

 

Det här får du med oss

Expertis​
Vi är experterna så att du slipper vara det. Vi hjälper dig med allt.

Kvalitet​
Producera så mycket solel som möjligt, så länge som möjligt.

Trygghet​
Vi finns här för dig innan, under och efter ditt köp.

Det här består backup-lösningen av

Backup-lösningen består av en backupcentral för fem 10 A-säkringar och en extra modul till ditt solcellsbatteri. Den extra modulen är till för att säkra att det alltid finns reservkraft att använda vid strömavbrott, även om det skulle inträffa på morgonen när mycket av batteriet har laddats ur under natten. Du bestämmer dock själv hur mycket av batteriets lagringsutrymme du vill avsätta för backup-lösningen.

Så här fungerar det

Backupcentralen monteras bredvid din elcentral. De säkringar som du vill ska fungera vid strömavbrott plockas ur elcentralen och installeras istället i backupcentralen. Därefter kopplas backupcentralen till solcellsanläggningens växelriktare. Vid strömavbrott ser växelriktaren till att solcellsanläggningen kopplas bort från elnätet och att solcellsbatteriet försörjer backupcentralens säkringar med el.

Så länge räcker solcellsbatteriet vid strömavbrott

Hur länge backup-lösningen räcker beror på vilka hushållsfunktioner du kopplar till den. Värme och varmvattenberedare drar stora mängder el och bör inte kopplas till backup-lösningen - de skulle snabbt tömma batteriet.

Kyl och frys, några köksapparater, bredband och wifi, tv, laptop- och mobilladdare är exempel på funktioner som ett batteri kan driva i upp till två dygn. Om ingen är hemma när strömavbrottet inträffar kan apparaterna ovan drivas i upp till nio dygn.

Backup-lösningen håller även igång din solcellsanläggning. Det innebär att om och när solen skiner under strömavbrott så laddar solcellerna batteriet igen och dina utvalda hushållsfunktioner kan fortsätta drivas ännu längre.

Så här beställer du

Räkna på ditt tak och gör en intresseanmälan för solceller. Därefter får du ett offertunderlag som du fyller i och skickar till oss. Innan vi tar fram din offert ringer vi dig och stämmer av de sista detaljerna. Berätta att du är intresserad av batteri och backup-lösning, så hjälper vi dig att ta fram en batterilösning som passar dig.

Räkna på ditt tak Våra solcellsbatterier

Frågor och svar om backup vid strömavbrott