Lars Thorn, Rakelkoordinator

Hur kom du i kontakt med Vattenfall? 
- Jag sökte på en annons, som Driftledare till Vattenfall Eldistribution som var på väg att bygga en ny driftcentral i Linköping. Det var precis efter avregleringen och jag hade varit 15 år på Tekniska Verken i Linköping.

Vad gjorde att du sökte dig hit?
- Det kändes spännande med nya utmaningar och med en ny avdelning som skulle byggas upp.

Lars Thorin 480x385.jpg

Hur länge har du jobbat här?
- Sedan 2000.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter/ansvarsområden
- Jag arbetade som Driftledare fram till 2007 då jag började som Avdelningschef på Vattenfall Power Consultant i Linköping. Sedan sökte jag tillbaka till Vattenfall Services Nordic som Avdelningschef för Fjärrkommunikation.

- Efter detta omorganiserades vi och tjänsten ändrades till Avdelningschef för Teknik med fjärrkommunikation, kontrollanläggning samt konstruktion som innehåll. Efter några år startade vi ett projekt som hette RIV och som stod för Rakel i Vattenfall. Efter detta projekt beslutades att Rakel skulle vara Vattenfall Kriskommunikation. Jag blev Projektledare för Rakel och arbetar som Rakelkoordinator/Projektledare sedan 2013.

Något som du tycker gör jobbet extra spännande/utmanande/roligt?
- Vattenfall är den energijätte som har kommit längst med sitt Rakelinförande som används till kriskommunikation, nödlarm samt telematik. Programmering av Rakelterminaler samt Rakelutbildning genomförs i egen regi. Jag medverkar även som Representant för Vattenfall i Energibranschens Rakelforum samt representant för energibranschen i det nationella Rakelforumet med alla krismyndigheter samlade. Just nu har vi dessutom ett omtag för ett ökat användande av Rakel i vardagen, och det känns inspirerande. 

Vad gör att du trivs?
- Vattenfall erbjuder möjligheten att utvecklas och att jobba med olika saker. Jag känner mig trygg och Vattenfall ser till att man har bra och roliga arbetsuppgifter. Bra kollegor i Motala.

Hur ser du på din framtid hos Vattenfall?
- Jag trivs och min plan är att vara kvar på Vattenfall till pension. 

Något annat du vill tillägga?
- Jag ser det som en stor fördel att kunna utvecklas inom ett stort bolag. Jag har rest mycket i perioder, under 5-6 år internationellt mot Edinburgh.

Kontakta oss

Telefon: 08-739 50 00

vattenfallservices@vattenfall.com

Vattenfall Services Nordic AB
SE-169 92 Stockholm

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
169 95 Solna

Organisationsnummer
556417-0859

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja