Hur kom du i kontakt med Vattenfall?
- Vattenfall är ett företag som ”alltid” funnits i min värld, dels som leverantör av min el, dels har jag flera släktingar och bekanta som jobbat hos Vattenfall.

Annika Swanberg 480x385.jpg

Vad gjorde att du sökte dig hit?
- Jag hade jobbat som egen företagare i nio år, med de för- och nackdelar som finns. Jag hade jobbat med nätutbyggnadsprojekt hos Svenska kraftnät i många år, och tyckte efter en tid att det skulle vara roligt att vara anställd igen. Det första jobbet jag sökte var hit till Vattenfall!

Hur länge har du jobbat här?
- Sedan den 1 april 2017.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter/ansvarsområden
- Jag är projektledare på en enhet som heter Energy Services, och just nu arbetar jag med ett stort vindkraftsprojekt 14 mil väster om Umeå som heter Blakliden/Fäbodberget. Vi ska bygga 84 stycken vindkraftverk på tillsammans 353 MW förnybar hushållsel. Det är väldigt roligt och lärorikt.

Något som du tycker gör jobbet extra spännande/utmanande/roligt?
- Jag har insett att Vattenfall är den perfekta arbetsgivaren som har allt. Både produktion och distribution av el. Vår koncernchef är inspirerande och satsar väldigt mycket på konceptet Fossilfritt liv inom en generation. Vattenfall är en sådan stor koncern att det finns stora möjligheter att jobba med olika saker hos oss.

Vad gör att du trivs?
- Mina nuvarande chefer och kollegor är alltid positiva och ser nya affärsmöjligheter. De dagar jag är hemma på kontoret i Västerås är det lugnt och trevligt, med människor jag gärna äter lunch och fikar med.

Hur ser du på din framtid hos Vattenfall?
- Jag hoppas jag är kvar och har utvecklats i min roll som projektledare. Det finns många områden som jag vill lära mig mer om: Vattenfall värme, Kärnkraft, e-mobility med mera.

Något annat du vill tillägga?
- Nä, kom och jobba med oss; det blir roligare om vi blir fler som vill mer! Fotot är från Kebnekaiseexpedition med jobbet 2018.

Kontakta oss

Telefon: 08-739 50 00

vattenfallservices@vattenfall.com

Vattenfall Services Nordic AB
SE-169 92 Stockholm

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
169 95 Solna

Organisationsnummer
556417-0859

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja