Hur kom du i kontakt med Vattenfall?
- Jag såg en platsannons i slutet på 80-talet som ledde till anställning på ekonomikontoret på det som på den tiden hette Vattenfall Östsverige.

Vad gjorde att du sökte dig hit?
- Vattenfall var känt som en trygg och stabil arbetsgivare, vilket attraherade mig.

Anna Kocken 480x385.jpg

Hur länge har du jobbat här?
- Jag har jobbat på Vattenfall sedan 1988. Först med ekonomi i 12 år på olika Vattenfallsbolag och med olika uppgifter. Sedan 16 år med inköp där jag främst jobbade med processfrågor och systemfrågor i olika bolag för att till slut landa på Norden-nivå där jag var ansvarig för systemlösningen.

När Vattenfall fattade beslut om att outsourca den delen bestämde jag mig för att jag ville göra något annat. Via kontakter landade jag på Vattenfall Services och jobbar nu som ekonomicontroller, vilket jag trivs väldigt bra med.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter/ansvarsområden
- I dag är min roll att vara ekonomicontroller för två affärsområden på Vattenfall Services vilket innebär att jag tar fram och rapporterar bokslut, prognoser och budget för dessa affärsområden och dess avdelningar. En del av arbetet sker gemensamt med Affärsområdeschef och avdelningscheferna. Jag hjälper även cheferna med uppföljningar av deras verksamheter och projektledarna med uppföljningar av deras projekt.

- Det är ett fritt och ganska brett jobb med många kontaktytor, vilket jag tycker är väldigt roligt. Eftersom jag har ett förflutet på Inköp så stöttar jag även bolagets ekonomichef med en del system- och processfrågor kopplat till Inköp.

Något som du tycker gör jobbet extra spännande/utmanande/roligt?
- Jag tycker kopplingen mellan det stora och det lilla är stimulerande. Jag gillar att vara nära verksamheten och kunna hjälpa projektledaren med handfasta ekonomiska frågor samtidigt som jag tycker ledningsgruppernas arbete med till exempel strategiska frågor är intressanta.

Vad gör att du trivs?
- Jag trivs otroligt bra på Vattenfall eftersom jag har så bra kollegor, stimulerande arbetsuppgifter och har stor frihet under ansvar.

Hur ser du på din framtid hos Vattenfall?
- Eftersom jag trivs väldigt bra och möjligheten finns att byta arbete inom Vattenfall om jag skulle vilja så tror jag att jag kommer att stanna.

Något annat du vill tillägga?
- Vattenfall är en bra arbetsgivare och det finns möjlighet att byta jobb inom koncernen, vilket jag gjort flera gånger. Jag har både bytt bolag inom koncernen och arbetsuppgifter, vilket är en stor fördel med att jobba i en stor koncern.

- Inom Vattenfall finns många olika yrkesområden vilket gör att man både kan jobba brett eller inom ett smalt område. Vattenfall finns dessutom geografiskt spridd på många orter och i flera länder så möjligheten finns även att röra på sig geografiskt om man vill.

Kontakta oss

Telefon: 08-739 50 00

vattenfallservices@vattenfall.com

Vattenfall Services Nordic AB
SE-169 92 Stockholm

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
169 95 Solna

Organisationsnummer
556417-0859

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja