Hur kom du i kontakt med Vattenfall?
- Jag har jobbat för Vattenfall sedan slutet av 90-talet, då jag var konsult och fick göra mina första ordentliga uppdrag med Vattenfall som uppdragsgivare. De inledande uppdragen följdes av flera och längre uppdrag. Ända sedan mitt första jobb så har ett industrifokus varit mot elmarknaden och det har gjort att jag haft Vattenfall som kund till och från under hela min tid som konsult, ända tills jag blev fast anställd 2012.

Anders Kim Johansson 480x385.jpg

Vad gjorde att du sökte dig hit?
- Mitt första jobb som konsult var inriktat mot elmarknaden. Det ledde sedan till att jag jobbade i fler uppdrag mot energi- och elbolag, där Vattenfall var en återkommande kund som jag fick ett nätverk hos. Dessa kontakter gav mig förtroendet att driva projekt inom olika områden. När möjligheten kom att bli anställd så tackade jag ja med lockelsen att som projektledare från driva olika intressanta och stora projekt.

Hur länge har du jobbat här?
- Jag blev anställd 2012, men har till och från jobbat som konsult åt framförallt Vattenfall Eldistribution sedan slutet av 90-talet.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter/ansvarsområden
- Idag är min roll att vara Affärsområdeschef för Vattenfall Services Konsulttjänster. I den rollen är mitt uppdrag och uppgift att utveckla verksamheten, få den att växa och etablera Vattenfall Services på den tekniska konsultmarknaden. Vårt uppdrag är att med personligt engagemang och teknisk kompetens driva och genomföra energiprojekt och konsultuppdrag.

- Min huvuduppgift är att sälja och rekrytera både teknisk special- och breddkompetens inom till exempel elkraft, kabel, projektledning och dokumentation. Inom Services Konsulttjänster så har vi definierat vårt syfte att "Tillsammans med våra kunder tryggar vi dagens energisystem och förverkligar framtidens hållbara energisamhälle".

Något som du tycker gör jobbet extra spännande/utmanande/roligt?

- Vattenfall har tydligt uttryckt sin långsiktiga strategi till att Vattenfall ska bidra till att vi ska kunna leva helt fossilfritt inom en generation, eller inom 40-50 år. Står klimatet inför en kris så borde det arbetet ha börjat för länge sen, men bättre sent än aldrig. Nu tar det istället ordentlig fart med massor av olika högteknologiska initiativ för att tekniskt hitta lösningar som är bättre ur ett klimatperspektiv, vilket är väldigt spännande att få vara med om.

Den här utvecklingen kommer att fortsätta, så det bör inte vara vågat gissat att det fortsätter att komma minst lika intressanta och motiverande uppgifter i framtiden.

Vad gör att du trivs?
- Ett intressant arbete med stort eget ansvar och duktiga, inspirerande och motiverade kollegor.

Hur ser du på din framtid hos Vattenfall?
- Idag trivs jag väldigt bra på Vattenfall Services och det finns många olika uppgifter och roller jag tycker är intressanta. Jag har tidigare jobbat som projektledare och jag skulle inte ha något emot att återgå till en sådan roll och få ansvara för ett projekt som bidrar till en fossilfri framtid.

Något annat du vill tillägga?
- Vattenfall är ett stort företag med många möjligheter att få jobba inom olika områden, vare sig man är utbildad ingenjör, ekonom, miljövetare, inom IT eller inom något annat brett eller smalt område. Inom Vattenfall finns plats för alla!

Kontakta oss

Telefon: 08-739 50 00

vattenfallservices@vattenfall.com

Vattenfall Services Nordic AB
SE-169 92 Stockholm

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
169 95 Solna

Organisationsnummer
556417-0859

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja