Anders Fältsjö, Elkvalitetsfrågor

Anders Faltsjo 480x385.jpg

Vad gjorde att du sökte dig till Vattenfall?
- Jag har jobbat inom elkvalitet och faskompensering i Sverige och Norge i över 20 år. Vattenfall är ett stabilt företag där det finns möjligheter att jobba inom flera intressanta områden. Jag tilltalas av Vattenfalls vision om en fossilfri tillverkning av energi. Dessutom är det mycket tillfredställande att arbeta i en miljö där det finns så mycket kunskap.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter/ansvarsområden
- Jag jobbar främst med elkvalitet och reaktiva effektbehov. Ena dagen står jag i en grusgrop med vatten upp till knäna och nästa dag sitter jag uppe i ett vindkraftverk för att göra mätningar av elkvaliteten. Alla typer av elanläggningar har sina specifika problem och det är mitt uppdrag att lösa dem. Att minska förluster och störningar i elanläggningar och bidra till ett effektivare användande av energin är viktigt för både ekonomi och miljö.

Något som du tycker gör jobbet extra spännande/utmanande/roligt?
- Utmaningen att kunna vara en kugge i hjulet, att känna att jag kan bidra till att energianvändningen i Sverige blir fossilfri. Min känsla är att alla jobbar mot samma mål och det gör det roligt att gå till jobbet varje morgon. Även om vissa morgnar kan vara lite tyngre än andra förstås.

Vad gör att du trivs?
- Jag får tillfälle att träffa många intressanta människor och besöka elanläggningar både inom och utanför företaget. Det finns en fantastisk kunskap och många företag i Sverige som gör så oändligt många olika saker. Det finns till exempel en fabrik i Sverige som bara tillverkar whiskeykorkar. Det står tolv personer vid varsin svarv och producerar whiskeykorkar för hand som sedan skickas till Skottland och Japan... i Sverige år 2020. Sådant stöter jag på i arbetet och det tycker jag är fantastiskt.

Hur ser du på din framtid hos Vattenfall?
- Jag ser att det finns möjligheter att prova på olika inriktningar och att utvecklas.

Kontakta oss

Telefon: 08-739 50 00

vattenfallservices@vattenfall.com

Vattenfall Services Nordic AB
SE-169 92 Stockholm

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
169 95 Solna

Organisationsnummer
556417-0859

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja