Fjärrvärmenät och orter

Vi brinner för fjärrvärme

Nio fjärrvärmeverk ger värme och varmvatten till hundratusentals hushåll och företag. Allt utvunnit ur fossilfritt bränsle, återvunnit material och energi som annars skulle gått till spillo. Nu rustar vi också för framtidens fjärrvärme som bättre tar vara på överbliven värme från till exempel serverhallar och frysdiskar.  

Fjärrvärme från Vattenfall ska alltid vara ett bra val jämfört med andra uppvärmningssätt – klimatsmart, leveranssäkert och enkelt. 

Läs mer om hur vi arbetar med fjärrvärmen i din ort.

 

Aktuellt

Vattenfall InHouse lanseras till kommersiella fastighetsägare: En smidig och hållbar helhetslösning för el, värme och laddning.

Försäljningen av fjärrkyla växer så det bokstavligen knakar i den gamla kylackumulatorn på Vattenfall Värmes anläggning i Uppsala.
2018/01/04

Torv ersätts med träpellets som bränsle i produktionen av fjärrvärme i Uppsala. I augusti togs de första spadtagen för de nya byggnader som krävs för att göra det. Projektet är ett av flera steg mot en hållbarare framtid.

Andra orter

Kontakta oss

Kontakta kundservice om du har några frågor rörande fjärrvärme.
Telefon: 020-36 00 36
Vardagar kl 8–18

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.

Visste du att...

Fjärrvärmen i dag håller cirka fyra miljoner svenskar varma. Och fler blir det när vi fortsätter att bygga ut våra fjärrvärmenät.