Fjärrvärmenät och orter

Vi brinner för fjärrvärme

Nio fjärrvärmeverk ger värme och varmvatten till hundratusentals hushåll och företag. Allt utvunnit ur fossilfritt bränsle, återvunnit material och energi som annars skulle gått till spillo. Nu rustar vi också för framtidens fjärrvärme som bättre tar vara på överbliven värme från till exempel serverhallar och frysdiskar.  

Fjärrvärme från Vattenfall ska alltid vara ett bra val jämfört med andra uppvärmningssätt – klimatsmart, leveranssäkert och enkelt. 

Läs mer om hur vi arbetar med fjärrvärmen i din ort.

 

Aktuellt

Lördagen den 27 april anordnar vi på Vattenfall Värme en spännande dag för alla energiintresserade på värmeverket i Gustavsberg.

På Vattenfall har vi bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi är på en spännande resa och vill gärna lyssna till och lära oss av dina åsikter, behov och önskemål.

Vattenfall har beslutat investera i ett nytt värmeverk i Uppsala. Därmed fasar Vattenfall ut det sista fossila bränslet för att ge Uppsalaborna möjlighet till en fossilfri uppvärmning. Som komplement undersöks förutsättningarna för att addera en turbin för elproduktion.

Andra orter

Kontakta oss

Kontakta kundservice om du har några frågor rörande fjärrvärme.
Telefon: 020-36 00 36
Vardagar kl 8–18

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.

Visste du att...

Fjärrvärmen i dag håller cirka fyra miljoner svenskar varma. Och fler blir det när vi fortsätter att bygga ut våra fjärrvärmenät.