Ta kontroll över din energiförbrukning

EnergyWatch är en förbrukningsmätare som hjälper dig fånga onödiga eltjuvar och spara pengar. Du får även anpassade tips av Energicoachen. Du beställer EnergyWatch i Vattenfalls Energibutik

Beställ här

EnergyWatch hittar eltjuvarna i hemmet

EnergyWatch ger råd om din elförbrukning

EnergyWatch ger en tydlig översikt av hemmets elförbrukning. Efter installationen kan du enkelt följa och analysera husets elförbrukning i realtid. För att bidra till en mer hälsosam elförbrukning får du även anpassade råd av funktionen Energicoachen.

Fördelar med EnergyWatch

  • Följ din elförbrukning i realtid via datorn, surfplattan eller mobilen
  • Få anpassade tips på hur du minskar elförbrukningen
  • Minska din elkostnad med upp till 20 %

Beställ här


Fånga eltjuvarna med EnergyWatch

EnergyWatch visar vad som drar mest el i ditt hem i realtid. Sänk din elkostnad med upp till 20 procent. Programmet ger dig en tydlig överblick av hushållets elanvändning. Visste du att flera riktiga eltjuvar är aktiva på natten?

Med EnergyWatch kan du identifiera vad olika elapparater i ditt hem drar och sedan analysera din elförbrukning med hjälp av tydliga diagram och tabeller. Du ser hur din elförbrukning påverkas av apparater som aldrig stängs av och kan jämföra din förbrukning över tid.

Energicoachen

För att bidra till en mer hälsosam energiförbrukning får du som har EnergyWatch även anpassade råd av funktionen Energicoachen. Du får till och med notiser till mobilen om du plötsligt skulle avvika från ditt vanliga förbrukningsmönster och börja använda mer energi än normalt. Energicoachen uppmuntrar oss alla till att lära mer om energieffektivisering.

Smart program hjälper dig att spara pengar

EnergyWatch är en datainsamlingsbox som du kopplar till elmätaren. Programmet läser av elmätaren och skickar informationen till ditt privata EnergyWatch-konto.

Programmet känner igen återkommande förändringar och mönster i elförbrukningen. Det ger dig en tydlig bild av hushållets elanvändning. Från din mobil, surfplatta eller dator håller du koll på husets elförbrukning, även när du inte är hemma och när du tror att du har stängt av alla apparater.

Solceller

Du som har solceller på ditt tak och säljer tillbaka el till din leverantör kan inte använda EnergyWatch. EnergyWatch visar i detta fall inte korrekta värden, beroende på att elmätaren inte lämnar tillräcklig information till mätögat.

Ladda ner EnergyWatch mobilapp

Vår smarta app kopplar ihop dig med din bostad. Med den kan du enkelt kontrollera och styra hemmets belysning och apparater direkt i din mobil eller surfplatta, var du än är.

Kontakta kundservice

Ring oss vardagar 8-18 om du har frågor kring våra produkter.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vi försöker ständigt förbättra våra produkter. Hjälp oss gärna genom att skicka in dina förbättringsförslag.

Vanliga frågor och svar

I princip alla på marknaden förekommande elmätare fungerar tillsammans med EnergyWatch. Det som krävs för att EnergyWatch ska fungera är att din elmätare har en pulsdiod som blinkar med synligt (LED) eller osynligt ljus (IR) med en frekvens på 100-10.000 impulser/kWh.

Det finns dock ett undantag. Om du har utrustning installerad så att du kan sälja tillbaka el till din elleverantör, till exempel solceller, så fungerar inte EnergyWatch. Det beror på att elmätaren i detta fall inte skickar rätt signaler till mätögat.

Har du eller beställer du EnergyWatch kommer Energicoachen igång automatiskt. Efter 24 timmar kan du få en första uppfattning om din alltid-på-nivå. Du kan lära dig mer och få tips i Energiguiden.  Du får meddelanden när din Alltid-på-nivå förändras och även när din totalförbrukning är högre än vanligt. Du får enkla sammanfattningar över hur din förbrukning sett ut den senaste månaden eller veckan. Här kan du också jämföra med tidigare veckor eller månader.

Du får en veckorapport varje måndag. Rapporten hjälper dig att få en enkel överblick över de senaste tre veckorna. Du får information om kostnad och kan jämföra med föregående vecka.

Månadsrapporten ger dig information om din förbrukning jämfört med föregående månad, och dessutom jämfört med samma månad föregående år.