Steg för steg - så installeras en luft-vattenvärmepump

När du köper en luft-vattenvärmepump från oss så tar vi, tillsammans med våra samarbetspartners inom BrainHeart Energy koncernen, hand om allt från råd och planering, till installation och service.

Vi vill att du ska känna dig trygg med ditt köp och ser till att du får den bästa lösningen för just dig.

 1. Hembesök

  Vi erbjuder dig kostnadsfritt hembesök där vi tillsammans diskuterar igenom vilken lösning som passar bäst för ditt hus. Vi kontaktar dig och bokar tid för hembesöket.
 2. Offert

  Några dagar efter besöket får du en komplett offert med fast pris inklusive en energikalkyl anpassad för dig, så att du enkelt ser din nya driftskostnad och hur snabbt du sparar in din investering. Här ser du exempelpriser för luft-vattenvärmepumpar.
 3. Orderbekräftelse

  När vi fått din orderbekräftelse kommer vi överens om när det passar dig bäst att installera din luft-vattenvärmepump.
 4. Installation

  Hela installationen tar en till två dagar. Vi monterar den nya värmepumpen och tar bort din gamla anläggning om du så önskar. 

  Är det svårt att hitta en bra plats för värmepumpens utomhusdel? Det är en balansgång mellan att få ut stor besparing, hög driftsäkerhet och passa in på den prydliga tomten. Inomhusdelen påverkar placeringen av utedelen. När det gäller luftvattenvärme vill man undvika för långa rördragningar mellan inomhusdel och utomhusdel. Inkopplingen till värmesystemet avgör var inomhusdelen hamnar.
 5. Kom i gång

  Nu är du redo att börja använda din luft-vattenvärmepump. Vi ser till att du kommer igång på ett enkelt sätt och ger dig en genomgång av funktioner, inställningar och bra skötselråd så att du kan få största möjliga nytta av din pump.
 6. Vi tar hand om dig

  Inom 6 månader från installation får du en återkoppling från oss, så att du har möjlighet att ställa frågor och få tips och råd. Vi kontaktar dig även efter ett år och jämför förbrukningen före och efter installationen av pumpen, så att du får ut största möjliga nyttan av luft-vattenvärmepumpen. I vårt erbjudande ingår också gratis energirådgivning via telefon. Boka tid här! Under hela värmepumpens garantitid (6 år) gäller vår garanti: Aldrig mer än 24 timmar utan värme. Läs mer om våra priser på produktsidan om luft-vattenvärmepumpar.

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig för att se vilka förutsättningar som finns och vilken lösning som passar dig.

Till intresseanmälan