Time in controller:2020-06-05 15:27:39

Vilken värmepump ska jag välja?

Det finns många olika alternativ och vilket system som passar bäst för dig beror såväl på huset som på tomten.

Här reder vi ut skillnaden mellan de olika alternativen för att du lättare ska kunna ta ställning till vilken lösning som passar dig bäst: bergvärmepump, luft-luftvärmepump, luft-vattenvärmepump eller frånluftsvärmepump? Du kan också se priser för de olika värmepumparna.  

Om du har du ett vattenburet värmesystem kan du välja bergvärmepump, luft-vattenvärmepump eller frånluftsvärmepump. Har du en villa eller fritidshus med direktverkande elvärme då passar en luft-luftvärmepump.

Därför ska du se över ditt val av värmekälla

Just nu får du upp till 10 000 kr i rabatt på IVT vämepumpar

Vår samarbetspartner ENWELL-gruppen erbjuder just nu från 7 000 kr till 10 000 kr i rabatt om du köper en IVT värmepump före den 30 juni. ENWELL-gruppen har även erbjudande på finansiering där du får första året räntefritt och därefter en rörlig ränta på 2,90%. Det finns också möjlighet att anpassa din månadskostnad till hur stor din besparing blir. Läs mer om rabatterna på värmepumpsidorna.

 

 

 

Frånluftsvärmepump – återvinning på hög nivå

Frånluftsvärmepumpen har en metod som tar tillvara energin i den varma ventilationsluften. Frånluftsvärmepumpen innebär ett ekonomiskt och miljövänligt system som både ger dig värme och tappvarmvatten till låg kostnad samt bra ventilation.

Välj rätt värmekälla

Ungefär 80 procent av en villas energikostnad går till uppvärmning och varmvatten. Läs om olika värmekällor och värmesystem och vilka för- och och nackdelar som de har.

Läs tipsen