Laddlösningar för bostadsrättsföreningar

Det ska vara enkelt att ladda elbilen även vid bostadsrätter eller hyresrätter. Välj mellan att låta dina medlemmar eller boende ladda eller öppna upp och låta fler ladda elbilen vid fastigheten.

Laddning för flerbostadshus

Fastighetsägare, hyresvärdar och bostadsrättsföreningar har mycket att vinna på elbilsladdning. Elbilar är överlag tystare än bensindrivna bilar. En ökad elbilsanvändning kan alltså betyda en mycket bättre ljudmiljö, och man slipper självklart avgaslukten.

Vem tar första steget?

Ofta står bostadsrättsföreningar inför ett dilemma. Utan laddboxar är det svårt för medlemmarna att ha elbilar, men utan elbilar är det svårt att motivera föreningen att skaffa laddboxar. Vem tar första steget? Inspireras av Haga bostadsrättsförening i Solna!


Så började Brf Haga att ladda

Föreningen investerar - de enskilda boende betalar

Brf Haga i Solna är en bostadsrättsförening med 161 lägenheter och 118 parkeringsplatser i eget garage. På årsstämman kom en motion in om möjlighet till elbilsladdning. En arbetsgrupp tillsattes som tog in anbud från elva leverantörer, med kostnader och förslag på finansiering. Det bestämdes att föreningen gjorde själva investeringen, men den som har parkeringsplatsen med laddbox får stå för kostnaderna genom att betala en förhöjd månadsavgift för sin parkeringsplats.

Laddkort för boende

Valet föll på Vattenfalls laddbox Online med laddkort. Det personliga laddkortet gör det enkelt att se vem som har laddat och hur mycket föreningen ska debitera den som har laddplatsen. Laddkortet kan även användas i det publika laddnätet InCharge, som finns på många platser i Sverige och utomlands.

- Brf Haga valde Vattenfall för att de har en helhetslösning där allt ingår, från laddbox och installation till bedömning av att husets elnät har kapacitet som räcker till, säger Lars Samuelsson, vice ordförande på HSB Brf Haga. Nu är åtta boxar på plats i föreningen och två medlemmar kör sedan ett par månader elbil.

Glada elbilsägare i bostadsrättsföreningen

- När föreningarna inser hur enkelt det är kommer fler att följa efter oss. Bara en månad efter beställningen satt laddboxarna på plats, säger Lars Samuelsson. De boende verkar också vara nöjda. 

- En av elbilsförarna skrattar varje gång han ser mig för att räkningarna är så låga.

Senast han fick kvartalsräkning var det 412 kronor i elkostnad för ett kvartals bilkörning. Elbilsägarna är nöjda, mäklarna säger att laddboxarna gör lägenheterna mer attraktiva och vi har dessutom börjat titta på möjligheterna att starta en bilpool med elbilar.

InCharge operatörstjänster

Våra lösningar gör det enkelt för företag, kommuner, köpcentrum och bostadsrättsföreningar att erbjuda elbilsladdning. Rådgivning, installation och administration kan vi sköta åt dig. Men våra operatörstjänster kan du enkelt koppla upp boxen mot laddätet InCharge. Allt du behöver göra är att bestämma vem som ska kunna ladda elbilen hos dig utan kostnad - och vem som behöver betala.


InCharge Non-Public

En smidig lösning för slutna parkeringsgarage eller om enbart anställda ska kunna ladda vid er station. Anställda och kunder betalar själva för sin laddning med laddkort eller laddbricka från InCharge. Ni väljer pris/kWh och InCharge återbetalar er för mängden kWh som laddats.
Kostnad: 200 kr/månad och station (exkl. moms).

Mer om InCharge Non-Public

Gör intresseanmälan

InCharge Public

Vem som helst kan ladda bilen vid er station och företaget blir synligt i InCharge app. Kunder och besökare betalar själva för sin laddning med laddkort, bricka eller app från InCharge. Ni väljer pris/kWh och InCharge återbetalar er för mängden kWh som laddats.
Kostnad: 200 kr/månad och station (exkl. moms).

Mer om InCharge Public

Gör intresseanmälan

InCharge Basic

InCharge Basic är ett smart val för både det lilla och det stora företagets elbilsladdning. Alla användare får personliga laddkort och laddbrickor som registreras på Laddportalen. Ni bestämmer hur ni vill ta betalt. Vi står för kundservice, drift och teknisk support.
Kostnad: 100 kr/månad och station (exkl. moms).

Mer om InCharge Basic

Gör intresseanmälan

Vattenfalls laddboxar för företag

Vi erbjuder flera olika typer av laddboxar och laddstationer. För en eller flera bilar samtidigt, med och utan fasta laddkablar. Ni har också möjlighet att koppla upp er laddbox. Då kan ni styra vilka som kan ladda och enkelt se deras förbrukning. Väljer ni att koppla upp er mot det publika laddnätet InCharge kan ni dessutom låta vem som helst ladda. Ni sätter priset och behåller hela vinsten.

Laddbox bas

Snabb och säker laddning med vår laddbox som passar för den enskilda firman eller för hemmabruk. Går att installera både inomhus och utomhus. Välj en box med fast kabel eller en utan kabel. Du kan boka installationshjälp.

Läs mer om Laddbox bas

Gör intresseanmälan

Laddbox Online

Via Laddportalen kan du som laddboxägare själv hantera användare och bestämma vilka som ska ha tillgång till laddning. Vi ser till att du får en säker laddning eftersom vi ställer in den maximala belastning som ert nät klarar.

Läs mer om Laddbox Online

Gör intresseanmälan