Energichecken – appen som ger dig koll på ditt hus

Nu lanserar vi en betaversion av vår mobilapp Energichecken. Appen är utvecklad för dig som vill lära känna ditt hus, höja din kunskap och öka förståelsen kring din energiförbrukning. Vi söker dig som vill vara med och testa samt utveckla appen under ett år.

Så funkar appen

Energichecken visar din energiförbrukning i kilowattimmar och i kronor samt medeltemperaturen utomhus. Du kan också jämföra dig med andra för att se hur du ligger till. Dessutom får du rådgivning och erbjudanden anpassade för dig och ditt boende. Om något oväntat händer får du ett meddelande, så att du kan agera. Appen ger dig svar på frågor som:

  • Hur ser min energiförbrukning ut?
  • Är jag normalförbrukare?
  • Kan jag sänka mina energikostnader?
  • Hur påverkas min energiförbrukning av utomhustemperaturen?

Här hittar du svar på vanliga frågor

Om appen

Appen ingår i ett EU-projekt, som handlar om att samordna och utveckla energitjänster på europeisk nivå, i syfte att minska miljöpåverkan och göra det enklare för dig som elkund. Till exempel att kunna styra efterfrågan, att få oss konsumenter att förbruka el när det finns gott om el i systemet.

Det blir billigare för konsumenten, samtidigt som det minskar belastningen på både elnätssystem och miljö. EU har valt ut 18 europeiska partners inom energisektorn, där Vattenfall är utvald som nordisk samarbetspartner.

Tack för alla intresseanmälningar

Intresset för att delta i testet har varit stort vilket vi tycker är väldigt roligt. Nu kan vi tyvärr inte ta emot fler anmälningar. Om du har några frågor kan du skicka dessa till energichecken@vattenfall.com.

Värmestyrning via Energichecken

Vi har även haft testpiloter till ett system som automatiskt styr uppvärmningen av huset, sparar energi och ökar komforten. Testpiloterna hade bergvärmepump, frånluftsvärmepump alternativt en luftvattenpump som uppvärmningssysten. Här hittar du svar på vanliga frågor.