5 fördelar med fjärrvärme

I dag värms cirka 90 procent av tätorterna i Sverige upp av fjärrvärme - men varför är det bra? Och vad får du som kund ut av det? Här listar vi fem fördelar med fjärrvärmen som produceras i vårt värmeverk i Jordbro.

1. Fossilfri uppvärmning

I vårt värmeverk i Jordbro använder vi enbart biobränslen, främst träflis och träavfall från byggindustrin. Det gör produktionen 100% fossilfri och ger dig en uppvärmningsform där resurser som annars skulle gå till spillo tas tillvara.

2. Trygg leverans året runt

Fjärrvärme är en driftsäker uppvärmningsform som du kan känna dig trygg med – 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året. När det är som kallast ute och värmen behövs som mest är fjärrvärme ett tillförlitligt alternativ.

3. Minimalt underhåll och låga driftkostnader

Fjärrvärmen är en bekväm lösning där du kan känna dig trygg i tillgången till värme även vid hög energiefterfrågan. Med låga driftkostnader och minimalt underhåll kan du frigöra tid och energi till att driva din verksamhet.

4. Konkurrenskraftig

Fjärrvärmen är känd för att ha en stabil prisutveckling och prisjusteras endast en gång per år. De senaste åren har vi sett stor volatilitet på el- och bränslemarknaderna. Som fjärrvärmekund kan du få mer förutsägbarhet i dina kostnader, till ett pris som är konkurrenskraftigt mot andra uppvärmningsalternativ.

5. Samlad expertis

Break_Free_Stockholm_Key_visual_woman_alone_Landscape-250x140.jpgSom en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme har vi en heltäckande bild över energilandskapet och kan hjälpa dig med mer än bara uppvärmning. Vi vill göra det enkelt för dig att hitta fossilfria vägar både för att leva och driva er verksamhet. Vi kallar detta fossilfrihet och vi är övertygade om att det är det enda sättet som samhället kan utvecklas på.

Kontakta oss

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja