Prishistorik över Rörligt elpris

Här ser du historik över vårt rörliga pris de senaste åren för respektive elområde. Priserna följer svängningarna på Nord Pool, den nordiska elbörsen.

Välj för vilka år du vill se statistik genom att klicka på årtalen nedan. Priset är angivet i öre/kWh.

{{legendItem.name}}
Excel

Priserna fram till och med maj 2014 baseras på vårt inköpspris, kostnad för elcertifikat och vårt påslag 2 öre/kWh exklusive moms (2,5 öre/kWh inklusive moms).

Rörligt elpris består av vårt inköpspris, kostnad för elcertifikat och vårt påslag 3 öre/kWh exklusive moms (3,75 öre inklusive moms). Energiskatt, moms och en förbrukningsbaserad årsavgift tillkommer.

Kontakta kundservice

Vi berättar gärna mer om våra elavtal och hjälper dig att hitta rätt.

Telefon: 020-82 00 00
Vardagar kl 8-18.

Vanliga frågor och svar

Vad du betalar beror på vilket avtal du har. Vi har både rörliga och fasta elpriser. Jämför våra elavtal och välj ett elavtal som passar dig och ditt boende med vår prisberäknare.

Det går inte att säga en specifik period, eftersom elpriset följer priserna på den nordiska elbörsen. Läs våra rekommendationer för att se vilket elavtal vi rekommenderar just nu.

På vår sida om hur elmarknaden ser ut just nu kan du läsa vår prognos för den närmaste tiden, och vilket elavtal som är mest fördelaktigt just nu.