Sungrow är en av världens största leverantörer av växelriktare. De tillverkar den vanligaste typen, s k strängväxelriktare, som gör att en hel rad av sammankopplade paneler optimeras och producerar el till ditt hem.


Med Sungrow får du en kostnadseffektiv lösning som passar bra för dig som bor i ett hus som har mindre komplicerat tak och inte har alltför mycket skuggning. Alternativet är växelriktaren SolarEdge om ditt hustak skuggas av träd som står nära huset eller har ett mer komplicerat tak med till exempel vinklar.

Övervakning i realtid

Övervakning av anläggningen sker i realtid vilket ger dig full koll på hur anläggningen presterar via din telefon, surfplatta eller dator. Det möjliggör också felsökning och support på distans. Du kan enkelt upptäcka om din anläggning presterar som den ska och även få veta när det sker någon förändring. Om du vill kunna se din  konsumtion samt försäljning av din solel så är det möjligt, som ett tillval.

Tillval - Smartmeter

Vill du även ha kontroll på hur stor del av din produktion som du själv använder kan du köpa till en så kallad Smart Meter. Den gör det möjligt att följa såväl totalt producerad el som andelen egenkonsumerad respektive såld el direkt via din telefon, surfplatta eller dator.
Väljer du att sälja din överskottsel till Vattenfall kan du även följa hur mycket av elen som säljs på Mina sidor, på din faktura eller genom att kontakta Kundservice. Har du valt att sälja tillbaka elen till någon annan elleverantör, kontakta dem för mer information.

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja