Ska du köpa eller ta över ett fritidshus inför sommaren? Tänk på att ordna ett elavtal som passar dig och dina behov. Gör det enkelt och bekvämt, välj oss i fritidshuset också.

Du har förmodligen mycket att tänka på när du ska köpa eller ta över ett fritidshus. Att ha tillgång till el är något vi gärna hjälper dig att lösa så att det är ordnat tills du flyttar in där första gången för säsongen. Om du vill tar vi hand om allt som rör elavtalen på din nya adress: allt från att du tar över elnätsabonnemanget i huset till att du ordnar det elavtal som passar dig bäst där.

Fullmakt förenklar

När du ska välja elavtal rekommenderar vi att du ger oss en fullmakt. Då kan vi hjälpa dig att hantera allt som rör ditt nya elavtal på den nya adressen. Lika viktigt är det att säga upp både elavtal och elnätsavtal om du säljer eller lämnar ifrån dig ett fritidshus. Annars riskerar du att vara betalningsskyldig för elen som används efter att du lämnat huset.

Anlita energirådgivare

Passa gärna på att anlita en professionell energirådgivare när du tecknar elavtalet. Då kan du få goda råd kring hur du bäst ska hantera energianvändningen i ditt fritidshus. Där finns flera olika faktorer som spelar in: hur ofta och länge du vistas i huset, hur välisolerat det är, om du ska vara där endast under sommarhalvåret eller året runt, ventilation och fukthantering, med mera.

Avtal med fast eller rörligt elpris

Du behöver välja mellan antingen rörligt eller fast elpris. Vad som passar dig bäst avgörs av hur mycket el du behöver i fritidshuset och hur viktigt det är för dig att veta hur mycket du kommer behöva betala. Det viktigaste är att du aktivt väljer ett avtal. Annars får du ett så kallat Anvisat avtal, som ofta kostar mycket mer.

Väljer du dessutom oss för elavtalet i fritidshuset så att du har samma som hemma så får du det enklare: samma kundservice vid frågor och en bättre kontroll över din totala energianvändning.

Energirådgivning och unika erbjudanden

Självklart ingår som vanligt att du som har elavtal hos Vattenfall kan anlita en professionell energirådgivare för att få energirådgivning utan extra kostnad. Du får också tillgång till unika erbjudanden och möjlighet att komplettera med en rad energilösningar: exempelvis solceller och luftvärmepump.

Välkommen att flytta in elen med oss i ditt nya fritidshus också!

Flytta in elen i fritidshuset

 

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja