Kemianalys

Med regelbundna oljeanalyser förhindrar du produktionsstopp och haverier. Med våra analyser kan du förlänga livslängden på oljor och maskiner. Du får lägre kostnader, färre driftstörningar och mindre slitage på maskiner.

Oljeanalys för förebyggande underhåll

Oljeanalys för förebyggande underhåll

Med tiden kommer oljor i transformatorer, växellådor eller hydraulsystem att försämras vilket kan leda till störningar eller driftstopp. Vi har unik kompetens och erfarenhet inom transformatordiagnostik och smörjoljor. Genom avancerade analyser fastställer vi status och ger rekommendationer för att förlänga livslängden på maskiner och förhindra haverier.

Analys av transformatorolja

Analys av transformatorolja

Analys av gas i transformatorer är ett av de viktigaste verktyg för att säkerställa att en transformator mår bra. Genom regelbunden analys och uppföljning av förändring i gasproduktionen kan man påvisa begynnande fel i transformatorn. Vi hjälper dig!

Smörj- och hydrauloljor

Smörj- och hydrauloljor

Vid användning av oljor i lager, växellådor och hydraulsystem förändras oljans specifika egenskaper med tiden. Våra analysmetoder visar förändringar och när oljan måste bytas ut. Vi kan även spåra kontaminering i oljan och se förändring som slitage av maskindelar.

Komplett analysprogram

Komplett analysprogram

Vi har tillgång till sofistikerad utrustning och i vårt laboratorium arbetar personal med hög kompetens och erfarenhet inom petroleumkemi. Våra standardiserade analyser inkluderar isolerolja, gasanalys av transformatorer (DGA), smörj- och hydrauloljor, kontaminering i olja samt nötning och slitage av maskindelar.

Utbildning

Utbildning

Vi bedriver utbildningsverksamhet där vårt mål är att våra kunder skall bli kompetenta provtagare och mottagare av analysresultat. De ska förstå och kunna utläsa provresultat samt skapa rutiner för att kunna hantera och sköta sina oljeprodukter på rätt sätt.

Se dina provresultat

Du som skickar dina oljor för analys hos oss får snabbt analysresultaten via vår webblösning. 

Läs mer

Beställ provtagsningsutrustning

Här kan du beställa utrustning för provtagning. 

Läs mer

Kontakta oss 

 

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
169 95 Solna

Organisationsnummer
556417-0859

Följ oss

  

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja