Energieffektivisering för kontor

Du som ansvarar för ett kontor har mycket att spara på energieffektivisering. Det går att minska energikostnaden med så mycket som 20 procent – utan större investeringar. Använd Energiräknaren för att se om du förbrukar mer eller mindre energi än ett standardkontor, och använd sedan vår checklista för att se vilka åtgärder du kan genomföra för att minska din energiförbrukning.

Det finns många enkla åtgärder som kan spara in mycket energi. Genom att utnyttja värme och kyla på rätt sätt och ställa in dina apparater rätt kan du sänka kontorets energikostnader rejält. I vår checklista kan du se vilka åtgärder du kan genomföra för att sänka kostnaderna. Längre ner kan du också räkna ut hur höga dina energikostnader är, och jämföra med vad ett genomsnittligt kontor kostar i energiförsörjning.

Checklista - minska energiförbrukningen för ditt kontor

Styr din energiförbrukning med smarta lösningar

Första steget till energieffektivisering är ofta att se vad man faktiskt förbrukar och vad det är som drar mest ström. Med hjälp av våra tjänster kan du se vad just du kan göra för att spara energi. Du kan också förenkla allt kringarbete kring elavtalet genom att få överblick över dina anläggningar, prisprognoser och fakturor.

Energiräknaren – Kontor

Jämför din energiförbrukning med liknande verksamheter. När du fyller i energiräknaren får du också förståelse för vad på kontoret som drar mest energi. Jämförelsekostnaderna är baserade på schabloner från flera olika undersökningar i Sverige och Danmark. De förifyllda priserna för el är exklusive moms.

För att få ett rättvisande resultat - skriv in de värden som gäller dig. Ditt elpris hittar du på Mina sidor på vattenfall.se eller på fakturan från ditt energibolag. Där hittar du också uppgifter din elförbrukning, som du kan jämföra med resultatet nedan.

Spar ännu mer energi

Förutom de specifika åtgärder du kan göra för just din verksamhet, finns det mycket att spara på att se över värme, vatten och belysning. Genom att välja effektivare produkter och använda dem när de behövs bäst kan du spara mycket pengar. Läs mer på respektive sida.