Vattenfall Services utför underhåll och ombyggnationer på kärnkraftsanläggningar företrädesvis entreprenader och projekt inom mek, svets och el.

Våra primära kompetenser finns inom processmontage, rör, värmeväxlare, tankar och pumpar. Vattenfall Services erfarna montageledare och underhållsingenjörer kan gå in i din organisation och stötta vid installationer och utredningar.

Ett väl utfört underhåll som sköts enligt lagda planer säkerställer en hög driftsäkerhet. Vår höga ambition och långa kompetens från arbete vid kärnkraftverk, skapar en hållbar anläggning där risken för produktionsstopp är minimerad. I längden leder det till lättare planering och större lönsamhet.

Ett nytt område är nedmontage av kärnkraftsanläggningar (nuclear decommissioning). Ambitionen är att med samma höga säkerhetstänk som vid montagearbeten istället plocka ned anläggningen bit för bit. Ett tidigt medverkande i avvecklingsplaneringen är grunden för att få optimal effektivitet i själva arbetet.

Byte av rör i kärnkraftverk

Siemens Industrial Turbomachinery behövde byta nästan två kilometer rör och rörupphängningar till en generators turbinsträng på Ringhals kärnkraftverk.

Stort montageprojekt på Ringhals

Att byta ut turbinsträngen är ett krävande uppdrag med många utmaningar, inte minst en trång arbetsmiljö. 1,8 kilometer rör och upphängningar demonterades och ersattes med nya. Rören hade prefabriceras i Vattenfall Services verkstäder i Limabacka vid Ringhals och i Stenungsund för att sedan monteras på plats. Knappt 80 personer jobbade under 20 timmars tvåskift för att hinna med uppdraget som genomfördes under sju veckor.

Kvalitet, organisation och upplägg var avgörande. Viktigt var hög kompetens och kvalitet, vana vid arbete på kärnkraftverk och gott om kvalitetstekniker, svetsare och montörer.

Det här är bara ett exempel på hur vi jobbar. Vill du veta mer om vad vi gjort? Tveka inte att höra av dig.

Kontakta Lars Blanksvärd på telefon 070 395 29 78 eller e-post lars.blanksvard@vattenfall.com

Kontakta Lars

Kontakta oss

Telefon: 08-739 50 00

vattenfallservices@vattenfall.com

Vattenfall Services Nordic AB
SE-169 92 Stockholm

Fakturaadress

Vattenfall Services Nordic AB
RU2036
169 95 Solna

Organisationsnummer
556417-0859

Chattbot Elliot Skriv ditt meddelande här Frågor? Chatta med mig Något gick fel. Vi arbetar på det. Vill du rensa din chatthistorik Ja