Bevaka det rörliga elpriset

Vill du ha löpande information om börsprisets utveckling? Vill du bevaka en specifik prisnivå? Vi hjälper dig att bevaka elbörsen kostnadsfritt. Du kan självklart bevaka flera elområden samtidigt. Informationen skickas till din e-postadress.

Om du väljer att prenumerera på löpande prisinformation, så följer vi månadens aktuella medelspotpris åt dig. Välj om du vill ha information varje dag eller varje vecka.
Ange den prisnivå du vill bevaka, så följer vi månadens aktuella medelspotpris åt dig. Om priset går över denna nivå får du genast information om detta via e-post. Så länge medelspotpriset ligger över den nivå du bevakar, får du information om prisutvecklingen varje dag.
(Elområde 3)
Fyll i ditt postnummer
Ditt postnummer ligger på gränsen mellan två elområden, eller så saknar vi uppgift för ditt postnummer. För att få fram rätt elområde behöver vi ditt områdes-ID, som består av tre bokstäver. Det hittar du på din senaste elnätsfaktura.
Elområde 3
Du har angett ett felaktigt områdes-ID. Områdes-ID består av tre bokstäver, som du hittar på din senaste elnätsfaktura.
Fyll i ditt Områdes-ID
Välj hur ofta du vill få en prisuppdatering
öre/kWh
Fyll i priset som du vill bevaka
Du har valt att bevaka prisnivå för {{editPriceWatchObj.priceArea }} flera gånger vilket tyvärr inte är möjligt. Var vänlig, ta bort dubbletter.
Du har valt att få löpande prisinformation för {{editPriceWatchObj.priceArea }} flera gånger. Var vänlig, ta bort dubbletter.
Hoppsan! Något gick fel. Försök igen senare.
Du har angivit en felaktig e-postadress.
Med prisbevakningstjänsten följer du elbörsens månadsmedelvärde för det så kallade spotpriset vilket ger en mycket god fingervisning om vart det Rörliga elpriset är på väg.

Månadsmedelvärdet är ett så kallat rakt medelvärde där ingen hänsyn tas till att elförbrukningen varierar timme till timme. Vårt inköpspris, grunden för Rörligt elpris, beror både av den timvisa elförbrukning och de timvisa spotpriserna. Dessa två tillsammans samt avgifter till Nord Pool och Svenska kraftnät bildar månadens inköpspris.

Rörligt elpris består av vårt inköpspris, kostnad för elcertifikat och vårt påslag. Förbrukningsbaserad årsavgift, energiskatt och moms tillkommer. Såväl inköpspriset som kostnaden för elcertifikat varierar månad för månad.

Tjänsten baserar sig på de uppgifter som dagligen publiceras på Nord Pools hemsida. Nord Pool reviderar i efterhand uppgifterna i anslutning till helger för att räkna med rätt växelkurs för valutor. De uppgifter som prisbevakaren bygger på är därför ibland preliminära.

Kontakta kundservice

Ring oss om du har frågor kring våra produkter och tjänster.

Telefon: 020-82 00 00
Från utlandet: +46 771 82 00 00

Vardagar 8-18

Vanliga frågor och svar