Fjärrkyla är ett kostnadseffektivt och miljöriktigt alternativ för att ge svalka på kontoret eller kyla till bland annat företagets tillverkningsprocesser.

 

Med fjärrkyla får du:

  • Hög driftssäkerhet
  • Ökad komfort i lokalerna
  • Begränsat underhåll
  • Ingen lagring eller hantering av köldmedier

Så fungerar fjärrkyla            

Fjärrkyla fungerar precis som fjärrvärme, fast med kallvatten som sprider kyla istället för varmvatten som sprider värme. Kallt vatten (+6 grader) transporteras till fastigheten, där en värmeväxlare överför kylan till husets eget kylsystem.

Användning av fjärrkyla bidrar till en minskad energiförbrukning och minskar även utsläpp av koldioxid. Du sparat även utrymme och slipper buller och skakningar från en lokal kylmaskin. 

Ekonomiskt fördelaktigt

Fjärrkyla är en långsiktig investering och du slipper därmed många små återkommande utgifter. Eftersom ni inte behöver ett flertal egna maskiner minskar drift- och underhållskostnaderna. Dessutom betalar ni bara för det som förbrukas. Risken för haverier är mycket låg, eftersom vi har en flexibilitet i vår produktion.

Idag kan vi leverera fjärrkyla i Uppsala. I vissa fall kan det även erbjudas på andra orter, kontakta oss gärna för en diskussion.

På sidan för Uppsala finns kontaktuppgifter till ansvarig säljare.

Till Uppsalasidan

Ring oss

Telefon: 020-36 00 36
Vardagar 8-16.30

Vanliga frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om fjärrvärme.

E-post

Kontakta oss dygnet runt via e-post. Vi svarar på din fråga så snart vi kan.