Vi arbetar för att snösäkra framtiden

Vattenfall är Smart Energy Partner till Svenska Skidförbundet. Tillsammans arbetar vi för att även nästa generation ska få njuta av pudersnö och perfekta längdspår. Du bidrar med ditt elavtal.

Vattenfalls mål är fossilfrihet – en framtid där det är möjligt för alla att transportera, producera och leva fossilfritt.

Åkare engagerar sig mot klimathot

Alpina världscupen har präglats av klimataktioner och av protester från åkare som inte tycker att det görs tillräckligt i klimatfrågan. Vad kan idrotten göra för att anpassa sig till de nya förutsättningarna?

Läs mer

Skidförbundet har koll på utsläppen

För att minska sina utsläpp behöver man veta hur de ser ut. Skidförbundets ambitiösa kartläggning är grunden för deras vidare arbete tillsammans med Vattenfall.

Läs mer

Han brinner för att rädda glaciärerna

Elitskidåkare och fjällturister ser på nära håll hur glaciärerna smälter. En tredjedel av Sveriges glaciärer har försvunnit på hundra år. Glaciologen Erik Huss arbetar för att vända utvecklingen.

Läs mer

Vår resa tillsammans med
Svenska Skidförbundet

Skidsporten i världen är hotad. När temperaturen stiger smälter glaciärerna och det blir allt svårare att hitta träningsanläggningar för elitåkare. Långa resor till träningar och tävlingar ger ett stort klimatavtryck. För att vintersporten ska kunna leva vidare måste koldioxidutsläppen minskas.
Vattenfall arbetar för fossilfrihet. Som Smart Energy Partner hjälper vi Svenska Skidförbundet att minska sitt klimatavtryck – från lokala klubbar och anläggningar till elitåkarna. Svenska Skidförbundet visar vägen och är en ambassadör och inspiratör för andra idrottsförbund.

Läs mer om vårt samarbete

Du bidrar med ditt elavtal

Vi arbetar för fossilfrihet i samhället. Och du är med och gör det möjligt – genom att välja ett av våra elavtal. All el du köper av oss i Sverige är nämligen fossilfri. Oavsett vilket avtal du väljer.