Bli en del av bra saker för klimatet

Som elkund hos Vattenfall får du alltid fossilfri el, oavsett vilket elavtal du väljer. Dessutom blir du en del av bra saker som händer på vår resa mot ett fossilfritt liv.

Bra saker som händer för klimatet just nu

Upptäck några exempel på utvecklingen du blir en del av.

Loading...

Vattenfalls nätverk av laddstationer för elbilar växer. Idag finns över 4000 laddstationer landet runt.

Fossilfritt stål

Tillsammans med gruvbolaget LKAB och stålföretaget SSAB har vi startat HYBRIT. Vi gör det möjligt att producera fossilfritt stål där kokskolet byts ut mot väte producerat av el.

Läs mer

Trådlösa elvägar

Världens första trådlösa elvägar för tunga lastbilar och bussar tar form. Vi gör det möjligt att köra tunga transporter mellan flygplatsen och Visby helt på el.

Läs mer

Eldrivna färjor

Sedan ett par år trafikerar elhybridfärjan E/S Movitz Mälaren i Stockholm. Färjan tar tio minuter att ladda för en timmes trafik.

Läs mer

Mer förnybar el

Under de senaste åren har produktionen av el från sol, vind och biomassa fördubblats i EU.

Läs mer

100%

Mer förnybar energi

Förnybar eller fossilfri el – vad är skillnaden?

Fossilfri el betyder att elen produceras helt utan utsläpp av koldioxid. Vissa fossilfria energislag är dessutom förnybara. Vattenkraft, solkraft och vindkraft produceras med energikällor som inte tar slut. El från kärnkraft är fossilfri men inte förnybar, eftersom uranet som används vid produktionen inte är en outsinlig källa.

All el vi säljer i Sverige är fossilfri. Om du vill, kan du välja vilken sorts energi du vill ha till ditt elavtal. Det kostar inget extra.