Frida njuter i solens och OS-guldets glans

Med sju raka pallplaceringar inklusive ett OS-guld i bagaget kan Frida Hansdotter nu njuta av stjärnglansen och solen hemma i Fagersta.

Grattis till alla framgångar denna skidsäsong! Hur känns det?

- Det känns riktigt bra, det har varit en magisk säsong med sju raka pallplaceringar i slalom och att pricka in formen till OS, som var det stora målet denna säsong, var ju bara helt fantastiskt. OS-guld är så otroligt stort, att vara bäst just den dagen, de två åken och alla vet att man får bara chansen var fjärde år. Jag är så otroligt stolt över mig själv och denna prestation.

Hur var denna säsong jämfört med andra? Något särskilt du tar med dig?

- Det är absolut OS, det är något speciellt över OS, man åker dit som trupp och ska representera Sverige, får följa många andra sporter/grenar och det ger en sån härlig "spirit" i truppen. Och att sen få prestera på absolut toppnivå och ta hem ett O- guld är svårslaget, så himla roligt!

Hur känns det att komma hem efter en intensiv säsong? Hur kopplar du av?

- Det har varit ett helt fantastiskt mottagande, all den kärlek och hejarop jag fått gör att guldet blir dubbelt värt. Efter en intensiv säsong brukar jag åka iväg på semester cirka tio dagar i maj, koppla av och njuta av lite ledighet innan sommarträningen drar igång för fullt.

Vad händer härnäst?

- Nu blir det fira påsk i Sälen med vänner och familj. Sen ska jag till Åre på läger och skidtest. Vi passar alltid på att åka ganska mycket skidor på våren. Det är fantastiska förhållanden i svenska fjällen, så vi testar skidor och börjar fokusera lite på hur vi ska lägga upp träning och teknik med mera inför nästa säsong.

Sist men inte minst, producerar huset lika mycket energi som du? Det vill säga hur går det med solcellsproduktionen?

- Jag är så otroligt nöjd och appen är underbar för mig som reser 200 dagar om året. Då följer jag lätt mina solceller och ser vad jag producerar.


Se filmen från när solcellerna installerades:

Under vintern 2017 installerade Frida Hansdotter solceller hemma i Fagerstavillan. Nu har solenergiproduktionen varit igång ett tag och vi passade på att ställa några frågor till Frida.

Sedan en tid tillbaka har du solpaneler på taket. Funkar det bra?

- Nu har vi inte haft det så länge, men jag skulle säga att det fungerar riktigt bra. Det behöver inte ens vara sol, utan vi producerar även fast det är molnigt. Vi sitter nästan varje dag och kollar appen, riktigt roligt att kunna följa varje panel på taket.

Hur upplevde du installationen?

- Installationen var väldigt smidigt och kändes verkligen som att de som installerade solpanelerna visste vad de gjorde. På en dag var allt på taket!

Hur mycket producerar solpanelerna en vanlig dag?

- Cirka 20-30 kWh. 

Vilken är den största fördelen med solenergi, tycker du?

- Att man tänker på miljön och sparar pengar.

Vad tycker du om appen?

- Appen är helt fantastisk! Du kan sitta i en annan världsdel och kolla appen och se att idag har jag till exempel producerat lika mycket som huset gjort av med, eller mer/mindre.