Så fungerar en luft-vattenvärmepump

Vi samarbetar med ENWELL-gruppen som säljer, levererar och installerar din Luft-vattenvärmepump. 

Vad är en luft-vattenvärmepump?

En luft-vattenvärmepump utvinner solenergi som lagrats i uteluften för att producera vattenburen värme och varmvatten till ditt hus. Värmen kan utvinnas även om utetemperaturen sjunker ner mot 20 minusgrader. Processen startar med att uteluften värmer upp ett köldmedium i utedelen av pumpen. Inomhusdelen av värmepumpen ser sedan till att den värmen sprids runt till husets värmesystem. Det är en heltäckande värmeanläggning, vilket innebär att den även ger dig varmvatten till en låg kostnad.

En luft-vattenvärmepump kräver inte någon bränslepåfyllning. Värmen hämtas direkt från naturen och det enda du behöver tänka på är att ställa in hur varmt du vill ha det. Tekniken är bra för miljön och bra för din plånbok. Beroende på vad du har för uppvärmning idag kan du sänka dina värmekostnader med upp till 70 procent.

Eftersom luft-vattenvärmepumpar inte kräver några ingrepp på din tomt vid installationen, så är också investeringskostnaden lägre jämfört med de flesta andra värmepumpar som producerar vattenburen värme.

Gör intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Vi tar hand om allt från rådgivning och planering till installation och service.

Till intresseanmälan